S njima nema šale: Talibani ubili poznatog komičara

Screenshot: France24/Youtube

Poznati afganistanski komičar Khasha Zwan od danas, nažalost, više nije među živima. On je bio poznat po šali na račun svojih sunarodnjaka talibana, ali oni to, očito, više nisu mogli slušati. 

Nazar Mohammad , koji je posebno aktivan bio na TikToku, zapeo je za oko talibanima te su ga brutalno smaknuli.  Poznatog afganistanskog komičara Nazara Mohammada, poznatijeg kao Khasha Zwan, talibani su smaknuli još u srpnju, a po videu koji kruži društvenim mrežama, nastavio ih je ismijavati do posljednjeg trenutka.

Na snimci se vidi kako su komičara ugurali u automobil, na stražnje sjedište, dok mu se s obje strane nalaze naoružani talibani. U videozapisu posljednjih trenutaka Mohammad se i dalje sprda s militantima, nakon čega ga jedan od talibana počinje šamarati, piše Daily Mail.

Prema Human Rights Watchu, Zwana su ubili talibani krajem srpnja u Kandaharu nakon što je taj grad pao u ruke džihadistima. Nedugo nakon što je snimljen ovaj video, komičar je brutalno smaknut.



Talibani su u početku poricali umiješanost u njegovu smrt, ali su naknadno priznali da su ga uhitili i da će mu se suditi na talibanskom sudu. Tvrdili su i da je umiješan u mučenje i ubijanje talibana, piše Dnevnik.hr.

Komentari