Ruski premijer zaražen je koronavirusom

Kremlj

Ruski premijer Mihail Mišustin rekao je u četvrtak da je pozitivan na novi koronavirus i da je u izolaciji, na videokonferenciji na televiziji.

“Upravo sam doznao da je rezultat testa koji sam obavio na koronavirus pozitivan”, rekao je na videokonferenciji s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, prenijela je televizija.

Dodao je da je u izolaciji i da dužnost predsjednika vlade privremeno obnaša njegov zamjenik.

“Vlada će raditi kao i dosad. Bit ću s kolegama u vezi putem telefona a s vama putem videokonferencije”, dodao je Mišustin (54).



Vladimir Putin je uzvratio poželjevši premijeru brz oporavak, dodajući da mu želi “zahvaliti na dosadašnjem radu” i da se “ono što se vama dogodilo može dogoditi svakom”.

“Nadam se da ćete moći raditi i da ćete aktivno sudjelovati” u vladinim odlukama, rekao je ruski predsjednik napomenuvši da se “bez vašeg mišljenja i sudjelovanja odluke neće donositi”.

Odmah nakon ovog razgovora Kremlj je na svojoj mrežnoj stranici objavio odluku o imenovanju Andreja Bjelousova privremenim predsjednikom vlade.

Vladimir Putin (67) već jedno vrijeme nije viđan u društvu Mihaila Mišustina.

Od početka travnja, kada se pokazalo da je liječnik s kojim se bio sastao, na testiranju bio pozitivan na koronavirus, ruskog predsjednika se redovito može vidjeti kako održava sastanke s članovima vlade i s guvernerima putem videoveze.

Komentari