Ruski ministar, pozitivan na koronavirus, sudjelovat će na skupu OPEC-a+

profimedia

Ruski ministar energetike Aleksander Novak sudjelovat će na ministarskom skupu OPEC-a+ u srijedu, unatoč pozitivnom rezultatu testa na koronavirus kojim se zarazio na putovanju krajnjim istokom Rusije, priopćilo je ministarstvo energetike u utorak.

“Ministar se osjeća dobro. Nema simptoma”, rekla je glasnogovornica ministarstva za Reuters potvrdivši da će Novak sudjelovati na 21. sastanku Zajedničkog ministarskog odbora za praćenje sporazuma OPEC-a+ (ICCC) 19. kolovoza.

Na sastanku u srijedu treba se preispitati pridržavaju li se proizvođači OPEC-a+ sporazuma o smanjenju proizvodnje nafte u kontekstu sporog oporavka u potražnji.

Novak je bio na ruskome krajnjem istoku u sklopu vladina izaslanstva koje vodi premijer Mihail Mišustin, koji se i sam zarazio koronavirusom potkraj travnja.



Mišustin je na sastanku vladine komisije o društvenom i ekonomskom razvoju krajnjeg istoka zemlje, koji je održan u Blagovješčensku, priopćio da je ministar energetike Aleksandar Novak zaražen koronavirusom.

Premijer je rekao da je Novak došao u Blagovješčensk kako bi sudjelovao na sastanku, ali da do toga ipak nije došlo i da se on vratio u Moskvu, prenosi novinska agencija TASS.

Kako javlja agencija Ria Novosti, više novinara koji su pratili Mišustina u posjetu krajnjem istoku Rusije također je bilo pozitivno na testiranju na koronavirus i morali su se danas hitno vratiti u Moskvu.

Novak će neko vrijeme nastaviti rad od kuće, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva energetike Olga Golant.

Prema zadnjim podacima sveučilišta John Hopkins, u Rusiji je od početka pandemije koronavirusom zaraženo više od 930.000 ljudi, a među njima umrlo je više od 15.800.

Rusija je izvijestila u utorak da je zabilježila 4748 novozaraženih te da je u zadnja 24 sata preminulo 132 ljudi.

Komentari