Ruska umirovljenica ‘vratila se iz mrtvih’. Obitelj planira tužiti bolnicu

Srdjan Vrancic / CROPIX

Ruska umirovljenica vratila se iz mrtvih nakon što je noć provela u bolničkoj mrtvačnici, a njezin “povratak” prilično je šokirao zaposlenicu mrtvačnice, pišu ruske novine.

Zinaida Kononova (81) proglašena je mrtvom nakon operacije crijeva.

Njezina obitelj je obaviještena o smrti i počela je pripreme za sprovod, dok je Kononova prebačena u mrtvačnicu bolnice Goršečenskog okruga u Kurskoj oblasti 14. kolovoza u 1.10 sati.

Međutim, gotovo sedam sati kasnije, u 8 sati ujutro, djelatnica mrtvačnice ostala je šokirana kada je zatekla Zinaidu ispruženu na podu.



Pokazalo se da baka ipak nije mrtva i da je pokušala sići sa stola za obdukcije, ali je pala.

Vozač hitne pomoći čuo je neko komešanje dok je ulazio u zgradu i uplašeni glas zaposlenice mrtvačnice koja je govorila: “Bako, lezi, bako, budi mirna.”

On je pomislio da je djelatnica poludjela i da razgovara s mrtvacem, ali je uskoro i sam shvatio da je umirovljenica živa kada je vidio kako zaposlenicu prima za ruku i traži pomoć.

Zinaida je prebačena na odjel intenzivne njege a njezina je obitelj obaviještena da je živa i da je došlo do pogreške.

Liječnici su rekli obitelji da je Zinaida bila klinički mrtva 15 minuta, ali se “doslovno vratila s onoga svijeta”.

Liječnik i anesteziolog na kraju su priznali da su poslali Zinaidu u mrtvačnicu sat i 20 minuta nakon što je preminula, umjesto nakon dva sata kao što je predviđeno pravilima.

U međuvremenu je prebačena u bolnicu u Kursku na daljnje liječenje.

Obitelj planira tužiti bolnicu.

Nesretna umirovljenica na kraju je ipak preminula, ovaj put stvarno, pet dana nakon povratka iz mrtvih, izvijestila je Komsomoljskaja pravda.

Komentari