Reuters piše o Plenkoviću: Hrvatski premijer odbija ići u samoizolaciju

Foto: Marko Todorov / CROPIX

I novinska agencija Reuters piše kako je hrvatski premijer Andrej Plenković rekao da neće ići u samoizolaciju nakon što se kratko susreo sa zaraženim tenisačem Novakom Đokovićem. U tekstu s naslovom “Hrvatski premijer odbija ići u izolaciju nakon što se susreo s Đokovićem” Reuters donosi pregled izjava i reakcija te napominje kako se Plenković danas susretao sa svojim pristašama.

Reuters navodi i kako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo priopćio da Plenković ne mora u samoizolaciju jer je rizik od zaraze nizak pošto se kratko susreo s Đokovićem i nije bio s njim u bliskom kontaktu.

Reuters piše i kako su tri druga igrača koja su bila na turniru također pozitivna. Plenković je, piše Reuters, na turniru boravio u subotu, dan ranije nego što je čitav događaj otkazan jer je test tenisača Grigora Dimitrova bio pozitivan na koronavirus.

Reuters navodi i kako je Plenković na testiranju obavljenom u ponedjeljak bio negativan

Reuters navodi i kako je Plenković na testiranju obavljenom u ponedjeljak bio negativan, no da opozicijski političari traže da ide u samoizolaciju.



Reuters piše i da je Plenković, koji je danas bio u posjeti Zaprešiću tijekom predizborne kampanje, gdje se rukovao i grlio s pristašama, rekao da se ne brine zbog svog susreta s Đokovićem. Rekao je da je susret trajao tri minute te da nije došlo do bliskog kontakta. No, navodi, Reuters, snimka prikazuje Plenkovića u bliskom susretu s Đokovićem te kako mu dodiruje rame.

Plenković je, piše Reuters, rekao kako opozicijski političari žele da ode u izolaciju kako bi izbjegli sučeljavanje s njim na televizijskoj debati uoči izbora.

Komentari