Ressler se distancirao od izjave Vijeća Mladeži EPP-a u kojoj se hvali srpsko upravljanje koronakrizom

facebook/Karlo Ressler

Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu iz redova Hrvatske demokratske zajednice te potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke – YEPP, distancirao se od Vijeća Mladeži Europske pučke stranke.

Najme Vijeće mladeži EPP-a je izjavom podržalo napore srpskih vlasti na čelu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem u borbi s pandemijom koronavirusa te pozvalo Srbe da izađu na skorašnje parlamentarne izbore.

“Odgovorna i pravovremena djela onemogućila su da se virus proširi kroz veći dio populacije te su ti potezi doveli do očuvanja zdravlja i života građana Srbije”, stoji u izjavi Vijeća YEPP-a. “Istovremeno, YEPP hvali implementaciju mjera za zaštitu ekonomije te pomaganje ljudima i zemlji da se oporave od krize i nastavi sa započetim reformama.”

Pohvalili solidarnost koju je Srbija pokazala prema susjedima

Vijeće je pohvalilo solidarnost koju je Srbija pokazala prema zemljama u svome okruženju, ali i drugim članicama Europske unije. “Regionalna suradnja pokazala je da je Srbija na svome europskom putu, s jasnom vizijom boljeg života za svoje građane”, stoji u izjavi.



Potom su se osvrnuli i na nadolazeće izbore u Srbiji koji se trebaju održati 21. lipnja. “Slobodni i pošteni izbori jedan su od ključnih elemenata na putu do neupitne političke legitimnosti. U zemlji koja teži Europskoj uniji, politika i debate moraju imati mjesto u parlamentu.

Bojkotiranje političke arene ne predstavlja put naprijed, a nasilje ne može biti način na koji se u demokratskom društvu participira u politici”, navodi Vijeće. “YEPP pozdravlja međustranački dijalog koji je se mogao vidjeti i čuti tijekom kampanji prije izbora, a koji je pospješio Europski parlament.”

Pozvali mlade Srbe da izađu na izbore

Te su konstatirali kako je nekoliko opozicijskih stranaka okončalo bojkot izbora i započele svoje predizborne kampanje. “YEPP sve stranke potiče da sudjeluju u poštenoj političkoj utrci, koja će razultirati novim parlamentom, koji će pak zrcaliti povjerenje i želju Srba”, piše Vijeće. “YEPP poziva sve Srbe, pogotovo mlade ljude, da izađu na izbore i odluče o svojoj budućnosti, doprinesu prosperitetu, miru i stabilnosti svoje zemlje koja je na svome europskom putu.”

Ressler ‘snažno protiv’ izjave

Ressler je na Twitteru rekao da je “snažno protiv” izjave Vijeća YEPP-a. “Uz sve povijesne razloge iz vremena agresije na RH i BiH, ne možemo podržati ni stil vladavine ni način upravljanja krizom COVID-19, koja je najbolje pokazala ogromnu razliku između hrvatskog i srbijanskog vodstva”, napisao je Ressler, prenosi Jutarnji list.

Komentari