REKORDNA SEDMODNEVNA INCIDENCIJA U NJEMAČKOJ: Njemačka je zabilježila rekordnu sedmodnevnu incidenciju od 497,1 zaraženih koronavirusom na 100.000 stanovnika od početka pandemije

Twitter

Njemačka je zabilježila rekordnu sedmodnevnu incidenciju od 497,1 zaraženih koronavirusom na 100.000 stanovnika od početka pandemije, objavila je u subotu nacionalna agencija za kontrolu bolesti te zemlje.

Prije tjedan dana incidencija u cijeloj zemlji bila je 335,9, objavio je Institut Robert Koch (RKI) u Berlinu.

Institut je također izvijestio o 78.022 novozaraženih u razdoblju od 24 sata, u odnosu na 55.889 novozaraženih prije tjedan dana.

Institut je u petak objavio da je u sadašnjem sedmodnevnom razdoblju u bolnice primljeno 3,23 oboljelih od covida-19 na 100.000 stanovnika.



Brojka se ne ažurira tijekom vikenda.

RKI je izvijestio o dnevnom broju smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom od 235, što je manje u odnosu na 286 tjedan dana prije.

Do sada su od početka pandemije u Njemačkoj od zaraze koronavirusom umrle 115.572 osobe.

Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach izjavio je u petak da je “na snazi primjereni paket mjera” kako bi se smanjio trenutni val pandemije koronavirusa izazvan varijantom omikron, iako svakodnevno broj novozaraženih vrtoglavo raste.

U posljednjih nekoliko tjedana, njemačka savezna vlada i savezne države usvojile su stroža pravila o kontaktu – posebno kada su u pitanju necijepljene osobe – i skratile karantene.

Komentari