Reakcije iz teniskog svijeta: Nepromišljeno, razočaravajuće, glupo

Twitter

Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković nalazi se na udaru brojnih kritika nakon što se nekoliko tenisača, među kojima je i on, zarazilo koronavirusom na tenisom Adria Touru.

Kritike stižu iz svih krajeva svijeta, a ponašanje tenisača na beogradskom i zadarskom turniru opisuje se kao “nepromišljeno, razočaravajuće i glupo”.

Na Adria turneji su se zarazila četiri tenisača Srbi Novak Đoković i Viktor Troicki, Bugarin Grigor Dimitrov, te naš tenisač Borna Ćorić. Zaraženi su i Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića, te Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

Sportski svijet je glasno kritizirao ravnodušnost organizatora i nepoštovanje higijenskih protokola, pune tribine na turneji, opuštenost igrača i navijača na turnirima, ne pridržavanje odgovornog socijalnog distanciranja, nekorištenje zaštitnih maski…



Igrači su se rukovali, grlili, igrali košarku, pozirali za fotografije, zabavljali se na večerama i u noćnim klubovima.

“Ovo nije dobro, ovaj obrazac. Nadam se da će Novak biti u redu. Što sad, US Open? Roland Garros? Imamo puno posla”, napisala je na Twitteru jedna od najboljih tenisačica svih vremena Martina Navratilova.

Oglasila se i legendarna američka tenisačica i osvajačica 18 Grand Slam naslova Chris Evert.

“Totalni fizički kontakt, bez maski za lice, čak su i navijači bili bez maski.. Ne razumijem.”

Odluku o održavanju turnira, na način kako je to bilo u Beogradu i Zadru, osudio je i ‘zločesti dečko’ svjetskog tenisa Australac Nick Kyrgios.

“Odluka o održavanju turnira je bila tvrdoglava. Dečki želim vam što brži oporavak, međutim ovo se događa kada zanemarite sve protokole. Ovo nije šala,” napisao je Kyrgios.

Bivši tenisač i komentator Patrick McEnroe poručio je kako “Ništa nije glupo, zato ne budite glupi”.

“Kad sam prije nekoliko tjedana poslao tvit o događaju u Srbiji, rekao sam da to izgleda kao normalan teniski događaj. Nisam siguran da su svi shvatili svoje mišljenje. Možda to počinju shvaćati sada.”

Britanski tenisač Dan Evans smatra kako ovo nije trebala biti zabava igrača i kako nisu trebali plesati jedni preko drugih.

“Igrači su pozitivni na koronavirus i on bi trebao osjetiti određenu odgovornost o ovom događaju i kako se to dogodilo,” rekao je prvi britanski reket.

Američka tenisačica Sachia Vickery prije deset dana se obrušila na Đokovića kada je izjavio kako je “protokol za US Opena ekstreman”. Sada ga je ponovo kritizirala.

Ljutio se i američki tenisač Mitchell Krueger.

“Nitko nije veći od sporta. Ovo je jedan korak naprijed, a pet koraka unatrag”, poručio je Krueger.

Bivši juniorski pobjednik Wimbledona Noah Rubin smatra kako je ovo jednostavno nije bilo u redu.

“Nepromišljeno je i razočaravajuće što su mislili da tenis zaslužuje rizik.”

Prema pisanju Sport Illustrateda, dio tenisača je zatražio njegovu ostavku na mjestu predsjednika Savjeta ATP igrača jer se kao organizator Adria Toura ponio nemarno i neodgovorno nepoštujući liječničke preporuke.

Brazilski tenisač Bruno Soares poručio je kako je ovo “horor show” te kako je Đoković pokazao ogromnu nezrelost i neodgovornost.

ATP je poželio igračima i osoblju koji su pozitivni na COVID-19 brz oporavak, ali i pozvao na “strogo pridržavanje odgovornog socijalnog distanciranja” kako bi se ograničilo širenje virusa.

Komentari