Priča o Zulfikaru koji postane Hrvat pa ga bošnjačke stranke izaberu za predsjednika gradskog vijeća

Zulfikar Handukić Foto: Dnevno.ba.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Unsko-sanske županije Franjo Jurić ukazao je na lažno nacionalno predstavljanje vijećnika stranke Pomak Zulfikar Handukić koji je izabran za predsjedatelja Gradskog vijeća Bihaća. 

Zulfikar Handukić predstavlja se kao Hrvat, a na ovo mjesto izabrali su ga vijećnici bošnjačkih stranaka SDA, SBB-a, Demokratske fronte, Pomaka i Stranke za BiH nakon konstituiranja Gradskoga vijeća, piše Večernji list BiH, prenosi Dnevnik.ba.

U prošlom mandatu predstavljao se kao Bošnjak, što je istaknuo vijećnik Naroda i pravde u Gradskom vijeću Bihaća Halil Bajramović, ostali su to smatrali dopuštenim.

Od ranije je poznat kao frontmen benda ‘The Babe Barbarella’. Njegov slučaj, nažalost, postaje pravilo, kako je to istaknuo i predsjednik tamošnjeg HDZ-a BiH.



Prije dvije godine u Skupštini Unsko-sanske županije došlo je do oštre rasprave i bitke tko je od Bošnjaka veći Hrvat, najprije kako bi se formirao Klub Hrvata, a onda i izabrao izaslanik u ime reda Hrvata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Uvijek su dosad u klubu manjina ili ostalih bili uglavnom predstavnici Bošnjaka koji su se lažno izjašnjavali kao pripadnici nacionalnih manjina. Navodi se kako je potrebna promjena zakona kako bi barem u dvama ciklusima provedbe popisa pučanstva bilo zabranjeno mijenjati nacionalnost zbog izbora.

Komentari