Prosvjednici u Ljubljani laserskim snopom ugrozili policijski helikopter

Foto: Dominik Andreić

Posada policijskog helikoptera koji je jučer iznad središta Ljubljane kontrolirala demonstracije protiv vlade bila je ugrožena laserskim snopom koji je u nju usmjerio netko od prosvjednika, objavila je danas ljubljanska policija.

Policijski službenici su tijekom prosvjeda zabilježili osam kaznenih djela, najviše oštećenja tuđih stvari i napada na službene osobe, ali i jedan slučaj ugroze sigurnosti policajaca u helikopteru što je kružio iznad Trga republike pred zgradom parlamenta.

“Tom su prilikom prema helikopteru nepoznati počinitelji usmjerili laserski snop, što zbog načina kako se laserske zrake rasprše u letjelici predstavljaju opasnost za oštećenje očiju posade”, navela je u priopćenju policija koja incident tretira kao kazneno djelo pokušaja sprječavanja djelovanja službenih osoba.

“U konkretnom je slučaju jedan od pilota zadobio oštećenje oka i zatražio liječničku pomoć. Stupanj njegovih ozljeda još nije poznat”, navela je ljubljanska policija.


Ulicama Ljubljane u srijedu popodne i na večer ponovo je – kao i zadnjih tjedana demonstriralo više tisuća osoba, najviše zbog obveznih covid potvrda koje je uvela vlada, a dosta demonstranata tražilo je ostavku vlade i raspisivanje prijevremenih izbora.

Komentari