Prosvjedi nisu uspjeli: Francuzi bez covid potvrda neće moći nigdje

Pixabay

Iako su Francusku zadnjih dana pogodili teški prosvjedi zbog najave uvođenja kontroverznih mjera, političari od njih ne misle odustati. Od 15. rujna oni Francuzi koji neće imati covid potvrdu neće moći gotovo nigdje.

Gotovo sva mjesta u Francuskoj bit će rezervirana samo za one s covid potvrdama: Restorani, međugradski autobusi, avioni, sajmovi i zdravstvene ustanove samo su neka mjesta na kojoj će se morati pokazati digitalna zdravstvena propusnica koja je od sredine srpnja već potrebna za odlazak u kino, muzej ili na veći događaj.

Ipak, ministar zdravstva Olivier Veran rekao je za list Le Parisien u nedjelju da neka pravila neće biti stroga kako je planirano, poput valjanosti negativnog testa do 72 sata umjesto 48. Samostalno testiranje također je moguće pod uvjetom da se provode uz nadzor liječnika.

Najmasovniji prosvjed protiv mjera je za vikend privukao više od 200.000 ljudi. Masovni prosvjedi održavali su se svakog vikenda otkako je predsjednik Emmanuel Macron najavio promjene sredinom srpnja kako bi se zaustavio porast zaraza koronavirusom.



 

Komentari