Pronađeno još jedno tijelo! Broj mrtvih u ruševinama zgrade na Floridi popeo se na 79

Screenshot

Strašne vijesti dolaze s Floride! Naime, iz ruševina zgrade u gradu Surfside nedaleko od Miami Beacha, izvučeno je još jedno tijelo pa je broj poginulih sada dosegnuo 79 osoba, dok se 61 osoba i dalje vode kao nestale.

Podsjetimo, prije 15 dana urušila se zgrada Champlain Towers South sa 130 stanova, od kojih je oko 80 imalo stanare. Nesreća se dogodila u dva sata ujutro.

“Ovo je zapanjujući i potresan broj koji na sve nas utječe vrlo duboko”, rekla je gradonačelnica Miami-Dadea Daniella Levine Cava.

Danima je trajala potraga za preživjelima, a onda su vlasti donijele odluku o prekidu akcije. Više nisu u potrazi za preživjelima, već žrtvama.



Nepoznat razloga urušenja zgrade

Ostatak zgrade prije nekoliko dana je kontrolirano srušen. Nepoznato je zašto se urušila zgrada koja je izgrađena 1981. godine.

Brojni znanstvenici iz Nacionalnog instituta za standarde i tehnologiju (NIST) stigli su u Surfside kako bi potražili odgovore.

“NIST je postigao značajan napredak u označavanju i transportu dijelova forenzičkih dokaza s ruševina”, rekla je gradonačelnica.

Prikupljeno je više od 200 dokaza, a dio ih je poslan znanstvenicima iz laboratorija za mjerenje fizike u Washingtonu kako bi pomogli u analizi.

Komentari