Pretužan oproštaj razrednice mladih koji su stradali kod Posušja: Kako srce skupiti u dlanove kad puca u milijun komadića?

Zorana Bešlić, razrednica petero mladih osoba koje su preminule na dočeku Nove godine nedaleko od Posušja, napisala je na svojem Facebook profilu emotivnu objavu u kojoj se prisjetila svojih učenika.

Bešlić je napisala da su do prije nekoliko dana stizale poruke učenika koji su preminuli na dočeku Nove godine te je neke od tih poruka objavila na Facebooku.

‘Razrednice, kod nas pada snijeg. Autobus kasni. Nećemo stići na prvi.’, ‘Razrednice, autobus se pokvario, malo ćemo zakasniti.’, ‘Opravdat će moja mama to.’, ‘Oprostite na smetnji razrednice.’. ‘Razrednice, nemojte se brinuti. Sve će biti dobro'”, napisala je Bešlić.

Dodala je da im, nakon što je zbog koronavirusa prekinuta nastava, nije uspjela sve reći što je namjeravala, a mislila je da će biti vremena.



“Između novogodišnjih čestitki i lijepih želja, kao mačevi počele su stizati poruke o tragediji. Sve u nadi da nije istina, ne može biti. Ne! Ne! Ne! Što napisati drhtavih ruku, kako srce skupiti u dlanove kad puca u milijun komadića? Kako izreći riječi utjehe kad ti je grlo stegnuto, a ježiš se od same pomisli na to što se dogodilo?”, napisala je razrednica petero preminulih.

“Tko bi rekao kad smo radili Jesenjina da ću upravo vama reći: ‘Doviđenja, dragi doviđenja.'”, dodala je te nastavila: “Tko bi rekao kad su pisali pismenu zadaću u ožujku na temu: ‘Evo me moj svijete, na raskršću i mom i tvome’ da će svi oni snovi iz školskih zadaćnica, ideali, vizije budućnosti o završenom studiju, zasnivanju obitelji, o sreći raspuknuti se kao balončići od sapunice.”

Zatim je opisala koliko su za nju oni bili divni: “Cure kao vile, lijepe i vesele, fino odgojene, osmijeh koji te razoruža svaki put kad uđeš u učionicu: Mirela, Žana, Marija, Mia, cijeli red do prozora – zajedno u životu i smrti i Stipe, samozatajni momak iz zadnje klupe, duša od čovjeka.”

Na kraju je ponovila njihove poruke: “‘Oprostite na smetnji razrednice’ i ‘Sve će biti dobro razrednice'”, te dodala: “O, ne smetaš dušo draga, nikad nisi smetala. Sve će biti dobro. Voljela bih znati da hoće, ali krhko je moje znanje. Obitelji i prijateljima najiskrenija sućut, a vama duše moje drage pokoj vječni i počivali u miru Božjem, anđeli! Vaša razrednica.”

 

Komentari