Preokret u online kladionicama: Biden je ponovno veliki favorit za pobjedu

Twitter

Demokratski kandidat Joe Biden vratio se u srijedu kao izgledan favorit za pobjednika američkih izbora na online kladionicama, što je preokret za predsjednika Donalda Trumpa koji je bio favorit tijekom noći.

Promjena, prema podacima triju kladionica, došla je nakon što je Biden preuzeo vodstvo u ključnoj državi Wisconsin, s dosad prebrojanih 95% glasova.

Britanski Smarkets exchange davao je Bidenu 82% šansi, dok mu je novozelandski Predictlt davao 80%. Trumpove šanse na Smarketsu bile su 17% – što je ogroman pad s 80% koje je imao noćas.


“Preuzimanje prednosti u Wisconsinu mogla bi biti točka preokreta za Bidena, za kojeg se sad predviđa da će pobijediti u Nevadi i Arizoni, što bi mu po svoj prilici donijelo 270 elektorskih glasova koje treba za pobjedu”, rekao je glasnogovornik Betfaira, Sam Rosbottom.

Kladioničari su na Betfairu davali Bidenu 78% šanse za pobjedu – što je najviše ikad – do kasnog jutra prema istočnoameričkom računanju vremena.

Trump je ranije lažno proglasio pobjedu nad Bidenom iako su milijuni glasova još uvijek nepobrojani.

Biden je, međutim, očekivao uspjeh u takozvanim “plavim” državama, Michiganu, Wisconsinu i Pennsylvaniji, koje su 2016. godine lansirale Trumpa u Bijelu kuću, iako bi moglo potrajati satima ili danima dok ne završi prebrojavanje glasova.

Predsjednički izbori 2020. godine postaju najvažniji kladioničarski događaj svih vremena, kažu kladioničarske tvrtke, s time da je jedan kladilac u ponedjeljak uložio rekordnih milijun funti na Bidenovu pobjedu.

Biden je bio favorit prije izbornog dana, no šanse su mu prema kvotama pale preko noći na manje od jedne trećine, nakon što je Trump ostvario prednost na Floridi.

Iz Betfair Exchangea kažu da su ljudi dosad uložili 434 milijuna funti na pobjednika izbora – što je više nego duplo 2016. godine. Online kladionica dopušta klađenje sve dok se ne proglasi rezultat.


Komentari