Prehrambeni div otkrio ličinke u popularnom proizvodu: Beba povratila crva od šest centimetara

Francuski prehrambeni div Danone zamolio je roditelje da ih obavijeste ako u paketima dojenačkog mliječnog pripravka u prahu Gallia pronađu ličinke nakon što je jedan par izvijestio da je njihova tromjesečna beba povratila parazitskog crva.

“Kupci nam moraju dostaviti te pakete radi dodatnih analiza”, rekao je direktor za medicinske poslove Danoneova poslovanja s dojenačkom hranom Florent Lalanne.

Vlasti su ovog tjedna potvrdile da je par u pokrajini Bretanji na zapadu Francuske podnio prijavu protiv Danonea nakon što je njihova beba, nahranjena Gallijom, u studenom prošle godine povratila crva dugog šest centimetara.

Danoneu su dosad prijavljena još dva takva slučaja, rekao je Lalanne, “a o tri smo saznali iz medijskih napisa”.



Dva paketa analizirana u Danoneu proizvedena su u irskom Wexfordu, naveo je.

“Na proizvodnoj liniji mlijeko u prahu uopće ne dolazi u kontakt s zrakom, a pakira se u kontroliranom okruženju gdje je razina kisika od oko dva posto. U takvim uvjetima živi organizmi ne mogu opstati”, kazao je Lalanne.

Mlijeko je možda kontaminirano ličinkama “izvan mjesta proizvodnje, za vrijeme transporta, skladištenja ili u distribucijskoj mreži”, dodao je. Prenose Vijesti.hr.

Komentari