PREDIZBORNI INCIDENT U MAKEDONIJI Jedan od savjetnika bivšeg premijera navodno napao oporbenog Igora Durlovskog

Facebook

Bivši politički zatvorenik i kandidat VMRO-DPMNE na predstojećim izborima Igor Durlovski obavijestio je javnost u utorak da ga je napao savjetnik iz kabineta premijera Zorana Zaeva.

Durlovski je rekao da ga je savjetnik, kojeg je ostavio neimenovanog (F.A.), danas izravno ugrozio svojim vozilom. Durlovski je objavio fotografiju BMW-a s bugarskim registarskim tablicama koji pripada, kako kaže, F.A., a koji je koristio u incidentu.

“Ovim putem javno pitam Zorana Zaeva je li njegova odluka da na izborima koristi svoje savjetnike za nasilno zastrašivanje oporbenih kandidata? Ili su njegovi savjetnici, čije plaće svi plaćamo, potpuno izvan kontrole ?”, upitao je Durlovski u objavi. Durlovski je rekao da mu je Zaevov savjetnik zaprijetio da će provesti “100 godina u zatvoru”.

 



Operni pjevač rekao je da je napad prijavio policiji. Durlovskog je Zaevov režim optužio kao “terorista” jer je bio jedan od organizatora prosvjeda Ujedinjene Makedonije 2017. Odbio je ponudu za pomilovanje i bio je jedini optuženik kojemu sud nije izrekao kaznu. Durlovski sada vodi listu VMRO u jugozapadnom izbornom okrugu, piše Republika.mk.

Inače, istoga dana kad se održavaju parlamentarni izbori u Hrvatskoj, 5. srpnja, na birališta će i građani Sjeverne Makedonije, a šef vladajućeg SDSM-a Zoran Zaev inzistira na tome da će se izbori održati unatoč činjenici da broj oboljelih od koronavirusa u zemlji neprekidno raste.

Bivši premijer i predsjednik SDSM-a Zoran Zaev pod velikim je pritiskom oporbenog VMRO-DPMNE-a da još jednom odgodi izbore koji su se prvobitno trebali održati 12. travnja, nakon što je njegova vlada podnijela ostavku zbog toga što, unatoč promjeni imena države, nije uspjela ostvariti obećanje o otvaranju pregovora o članstvu u Europskoj uniji.

Komentari