Pozitivan na koronavirus, prerušio se u svoju ‘negativnu’ ženu i otišao na putovanje zrakoplovom. Ali…

Pixabay

Rekli bi ljudi da “svega ima na ovom svijetu te da se svašta događa”. Tako se i jedan muškarac iz Indonezije, pozitivan na koronavirus, prerušio u svoju ženu i ušao u avion. Uhvatili su ga tek nakon što je zrakoplov poletio.

Nosio je nikab, tkaninu kojom žene u muslimanskim zemljama prekrivaju lice. Sa sobom je imao i ženinu putovnicu i njezin negativan test na koronu, piše BBC.

Možda ga nitko ne bi prepoznao da se nije presvukao usred leta. To je bilo čudno stjuardesama, koje su primijetile da nešto nije u redu.

Tijekom praznika Eidh al-Adha, koji je započeo 19. srpnja, većina zrakoplovnih kompanija ograničila je putovanja. Policija je rekla novinarima da je muškarac zadržan nakon slijetanja zrakoplova i odmah testiran.



Nakon što je otkriveno da je pozitivan na Covid-19, naređeno mu je da ide u samoizolaciju. Postupak protiv njega, policija će pokrenuti nakon što mu završi karantena.

Sve više zaraženih u Indoneziji

Podsjetimo, u Indoneziji su stroga ograničenja putovanja, a ta je zemlja vrlo brzo postala epicentar virusa u Aziji. Dnevno se bilježi gotovo 50 tisuća novozaraženih na koronavirus.

Posljednjih tjedana u bolnicama se nalazi sve više pacijenata, ali nedostaje medicinskog resursa, uključujući kisik. Sve je više zaraženih jer se cijepljenje odvija sporo, a pojavila se i nova delta varijanta virusa, objavio je BBC.

Komentari