Policija prekinula turbofolk koncert kod Tuzle na kojem je bilo 500 ljudi

U Lukavcu kod Tuzle policija prekinula koncert turbofolk pjevača u klubu u kojem se okupilo oko 500 osoba.

Akcijom inspektora i policije zatvoren je klub Plaža jezera Modrac u Lukavcu kod Tuzle zbog kršenja mjera za suzbijenja širenja koronavirusa.

U klubu se okupilo oko 500 posjetitelja koji su došli na koncert srpskog turbofolk pjevača Radiše Trajkovića Đanija i Colloseum banda. U samom klubu su prekršene sve mjere za suzbijanje epidemije, a na platou kod ulaza nalazio se znatno veći broj osoba od dopuštenog, bez maski i distance, piše Klix.ba.

Direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Amel Mehanović za Klix.ba je kazao da je grupa od ukupno četri inspektora, predvođena glavnom kantonalnom inspektoricom sinoć izvršila kontrolu u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu gdje je utvrđeno kršenje naredbe Federalnog kriznog štaba.

“Tom prilikom je, između ostalog, utvrđeno kršenje dozvoljenog radnog vremena i fizičke distance među prisutnima. Prema procjeni glavne kantonalne inspektorice u unutrašnjosti objekta nalazilo se oko 500 osoba. Automatski je izdana zabrana rada objekta, prekinuta je muzika, a objekt je ispražnjen”, kazao je Mehanović za Klix.ba.

Kantonalnim inspektorima u akciji su asistenciju pružili pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Iz Operativnog centra policije su rekli da je akcija provedena od 23:30 sati do 1:15 sati iza ponoći.

Ovo nije prvi put da se u Tuzlanskom kantonu krše mjere, s obzirom na to da su ovakve situacije zabilježene i na predizbornim skupovima Stranke demokratske akcije (SDA) u Gradaču i Srebreniku gdje se u unutrašnjosti objekata okupio znatno veći broj osoba od dopuštenog.

Ni tada se nisu poštivale propisane mjere čija je primjena od velikog značaja u vrijeme kada Bosna i Hercegovina bilježi sve veći broj inficiranih koronavirusom, piše Dnevnik.hr.

Komentari