Pljušte ostavke u Bijeloj Kući. Trumpovi suradnici odlaze nakon nasilja u Washingtonu

Twitter

Dio članova administracije i bliskih suradnika američkog predsjednika Donalda Trumpa je u četvrtak, dan nakon što su Trumpove pristaše provalile u zgradu Kongresa, dao je ili najavio ostavke, a njegov ministar domovinske sigurnosti zatražio ga je da osudi nasilje svojih pristalica.

Ryan Tully, glavni savjetnik predsjednika Donalda Trumpa za odnose s Rusijom, u četvrtak je dao ostavku a očekuju se ostavke još članova Vijeća za nacionalnu sigurnost, rekao je viši dužnosnik američki administracije.

Dužnosnik, koji je tražio da ostane neimenovan, također je rekao da je Trumpovo obećanje “urednog prijenosa vlasti” izabranom predsjedniku Joeu Bidenu 20. siječnja, dijelom za cilj imalo zaustaviti još ostavki ali vjerojatno neće spriječiti odlaske nekih dužnosnika.

Vršitelj dužnosti ministra domovinske sigurnosti Chad Wolf pozvao je u četvtak Trumpa da osudi nasilje svojih pristaša koj su pokušali spriječiti potvrdu Bidenove izborne pobjede u Kongresu koju Trump neutemeljeno osporava.


“Vidjeli smo da su neke predsjednikove pristaše pokušale nasiljem ostvariti svoje političke ciljeve. To je neprihvatljivo”, rekao je Wolf u izjavi ali je dodao da ne daje ostavku.

“Ta nasilna djela su neobranjiva te molim predsjednika i sve izabrane dužnosnike da snažno osude nasilje koje se jučer dogodilo”, poručio je Wolf.

Ostavku je u srijedu popodne nakon nereda, među ostalima, dala i Stephanie Grisham, predstojnica ureda “prve dame” Melanie Trump i bivša tajnica Bijele kuće za odnose s medijima.

Komentari