Petero novorođenčadi otrovano morfijem u njemačkoj bolnici, osumnjičena medicinska sestra puštena iz pritvora

ilustracija

Njemačko pravosuđe objavilo je u utorak da se nastavlja istraga kako bi se objasnilo kako je došlo do polaganog trovanja petoro novorođenčadi morfijem i ispričalo se bolničarki koja je greškom pritvorena.

Puštena nakon četiri dana pritvora, ona je uz pet kolega koji su bili dežurni tijekom noći kada su bebe otrovane, i dalje među osumnjičenim osobama.

Glasnogovornik državnog odvjetništva Ulma Michael Bischofberger rekao je da je tih šest osoba osumnjičeno jer su bili na odjelu u vrijeme incidenta.

Precizirao je da se istraga vodi u svim smjerovima. Tijekom istrage tih šest osoba neće raditi u bolnici.



Petero novorođenčadi je 20. prosinca gotovo istovremeno imalo teške respiratorne probleme.

Analizom su pronađeni tragovi morfija, a bolnica tvrdi da bebe nemaju posljedica.

Međutim, budući da bebe nisu trebale primati morfij ni po kakvoj medicinskoj indikaciji, bolnica je 17. siječnja podnijela tužbu.

Istražitelji su pretražili garderobne ormariće osoblja koje je radilo tog dana na odjelu i otkrili u ormariću pritvorene medicinske sestre špricu s majčinim mlijekom.

Prve parcijalne analize upućivale su na to da su u šprici bili tragovi morfija što je dovelo do pritvaranja bolničarke koja uporno tvrdi da nije kriva.

Pravosuđe sada pokušava objasniti zbog čega je šprica bila u njezinom ormariću.

Na konferenciji za novinare sredinom dana državni odvjetnik Chrstiph Lehr je izrazio žaljenje zbog prežurnog zatvaranja bolničarke.

Komentari