Pelosi: Skupi energenti koje plaća Europa su mala cijena u odnosu na žrtvu Ukrajinaca

Foto: Greg Nash/Reuters/Guliver Image

Na sastanku predsjednika parlamenata skupine G7 u Berlinu Pelosi je zajamčila daljnju podršku Ukrajini u borbi protiv Rusije

Predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi smatra da su skupi energenti koje plaća Europa mala cijena u odnosu na žrtve koje podnosi ukrajinski narod zbog rata s Rusijom.

Na sastanku predsjednika parlamenata skupine G7 u Berlinu Pelosi je zajamčila daljnju podršku Ukrajini u borbi protiv Rusije.

“Građani Ukrajine se bore za demokraciju u cijelom svijetu. Jasna poruka dana je da je G7 solidaran s Ukrajinom”, rekla je Pelosi. Nakon sastanka, na kojem je kao gost bio predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk, istaknula je kako je jasno da se ovaj rat mora dobiti.



Šefica njemačkog parlamenta: Putin neće dobiti ovaj rat

Predsjednica njemačkog parlamenta Bärbel Bas rekla je kako Vladimir Putin vodi rat protiv svih liberalnih demokracija i time uništava svoju zemlju. “Putin neće dobiti ovaj rat”, zaključila je Bas.

Pelosi se ranije sastala s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom i ministricom vanjskih poslova Annalenom Baerbock te s predsjednikom Frank-Walterom Steinmeierom.

Scholz je uoči sastanka rekao kako je Njemačka spremna preuzeti više odgovornosti u obrani Europe i dodao kako Bundeswehr mora postati najbolje opremljena europska vojska.

Komentari