PAPA FRANJO: U trenucima previranja i promjena, u kojima Afganistanci traže utočište, molim za najugroženije među njima

screenshot

Situacija u Afganistanu nije dobra, a na to se osvrnuo i Papa Franjo. On je u nedjelju u Angelusu rekao da moli za to da brojne države prihvate izbjeglice iz Afganistana. Papa je istaknuo kako je važno da se svi mladi Afganistanci obrazuju, pri čemu je aludirao na otprije poznata talibanska ograničenja kada je posrijedi školovanje žena.

“U trenucima previranja i promjena, u kojima Afganistanci traže utočište, molim za najugroženije među njima”, rekao je Papa pred stotinama okupljenih vjernika na Trgu svetog Petra u svojem Angelusu.

Dodao je kako “moli da im mnoge zemlje požele dobrodošlicu i da zaštite sve one koji traže novi život”.

Poznato je da je Papa odlučan i snažan pobornik prava izbjeglica i migranata.



Podsjetimo, tisuće Afganistanaca koje su SAD evakuirale trenutačno čekaju u takozvanim tranzitnim čvorištima u zemljama poput Katara, Njemačke i Italije. Tisuće drugih nastoje otići iz zemlje preko kopnenih prijelaza sa susjednim državama, poput Pakistana.

“Također molim i za to da raseljene osobe unutar Afganistana dobiju pomoć i potrebnu zaštitu. Želio bih da se mladi Afganistanci i Afganistanke obrazuju jer je naobrazba temeljno dobro za razvoj čovječanstva”, zaključio je Papa Franjo.

Komentari