Papa Franjo pozvao ljude da budu velikodušni i pomognu u doba koronavirusa

Screenshot

Papa Franjo u petak je u posebnoj video poruci pozvao ljude diljem svijeta da ne izgube vjeru i utješe jedni druge za vrijeme pandemije koronavirusa.

“Ovo je težak trenutak za sve nas. Za mnoge je vrlo težak. Papa to zna i kroz ove riječi želi izraziti privrženost i bliskost sa svima”, rekao je papa Franjo govoreći na talijanskom.

Pozvao je ljude da “najbolje iskoriste ovo vrijeme” tako da budu “velikodušni” i pomognu potrebitima, pa makar da se obrate najusamljenijima “na društvenim mrežama ili ih nazovu”.

“Iako smo izolirani, misli i duh mogu daleko ići s kreativnošću ljubavi”, rekao je predvodnik 1,3 milijarde katolika na svijetu.



Spomenuo je starije, beskućnike, zatvorenike, ožalošćene obitelji, one koji se brinu da će ostati bez posla te “heroje” koji rade u bolnicama ili osiguravaju nužne usluge.

Papa Franjo (83) ne pojavljuje se u javnosti zbog pandemije i vodit će misna slavlja za Uskrs sljedeći tjedan bez nazočnosti vjernika, što je bez presedana u modernom dobu.

“Slavit ćemo Veliki tjedan na zaista neobičan način”, rekao je.

Na Uskrs, najvažniji kršćanski blagdan, obilježava se uskrsnuće Isusa Krista, a vjera u uskrslog Krista trebala bi ljudima dati nadu, dodao je.

“To je nada u bolja vremena u kojima mi sami možemo biti bolji i konačno oslobođeni od zla i ove pandemije. To je nada, a nada ne razočara i nije iluzija”, rekao je papa Franjo.

Komentari