Papa Franjo je budan i u dobrom stanju nakon uspješno izvršene operacije

screenshot

Nakon jučerašnjeg odlaska pape Franje u bolnicu na zakazanu operaciju, glasnogovornik Vatikana izvjestio je o njegovom dobrom stanju.

Papa Franjo je budan, diše samostalno i općenito je u dobro. Očekuje se da će u bolnici ostati još sedam dana ako ne bude nikakvih komplikacija, priopćili su iz Vatikana.

Vatikanski glasnogovornik Matteo Bruni rekao je kako je operacija 84-godišnjeg pape, koju je izvodio 10-člani operacijski tim u rimskoj bolnici Gemelli, trajala oko tri sata.

Papa Franjo je otišao na zakazau operaciju debelog crijeva zbog simptomatske divertikularne stenoze, stanja u kojem na debelom crijevu nastaju vrećice koje izbijaju kroz stijenku crijeva poput mjehurića, zbog čega se ono sužava. Osim što izaziva bol, može dovesti do nadutosti, upale i poteškoća u stolici.



Ovo je ujedno i prvi put da je papa Franjo hospitaliziran, otkako je izabran za vjerskog poglavara 2013. godine. Samo nekoliko sati prije objave da odlazi na operaciju, papa se obratio tisućama ljudi na Trgu svetog Petra tijekom nedjeljnog blagoslova te najavio kako će uskoro posjetiti Slovačku i Mađarsku.

Komentari