Papa Franjo i Lula u Vatikanu razgovarali o nejednakostima

Papa Franjo je u četvrtak primio bivšeg brazilskog predsjednika Lulu u privatni posjet tijekom kojega su razgovarali o nejednakosti, siromaštvu i zaštiti okoliša.

Nakon razgovora koji je trajao gotovo sat vremena, Sveta Stolica nije objavila nikakvo priopćenje s obzirom na privatni značaj posjeta.

“Došao sam kako bih sa Svetim Ocem razgovarao o temama kao što su nejednakost i promicanje dobre politike prema okolišu”, rekao je Luiz Inacio Lula da Silva na tiskovnoj konferenciji održanoj u sjedištu najvećeg talijanskog sindikata CGIL-a u Rimu.

“Svi znamo da svijet sve više pati zbog nejednakosti i da u većini zemalja radnici gube svoja prava”, dodao je bivši brazilski predsjednik kojemu su 74 godine. “Radnička prava stečena borbom nestaju zbog financijskih interesa”, rekao je Lula.



Dodao je da s Papom nije razgovarao o brazilskom predsjedniku Jairu Bolsonaru koji je preuzeo dužnost 1. siječnja 2019. ni o stanju u Amazoniji, ali je rekao da je pročitao papinu postsinodsku pobudnicu o Amazoniji u kojoj upozorava na “nepravdu” i na “zločin” za koje su odgovorne kompanije koje uništavaju to područje.

Komentari