‘OTKRIVENO TKO STOJI IZA ZELENSKOG’ Rusi tvrde: Oni diktiraju akcije i sabotiraju pregovarački proces

Foto: Facebook

Rusi tvrde da je Zapadu otkriveno tko doista stoji iza ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i tko diktira akcije i smjer ratnih operacija. Naime, ruski mediji pišu da su Sjedinjene Američke Države odgovorne za sve što se događa u Ukrajini jer su one te koje diktiraju smjer djelovanja Kijeva, a pozivajući se pritom na intervju pukovnika Douglasa MacGregora, bivšeg savjetnika američkog ministra obrane.

“Rusija ispravno vjeruje da SAD stoji iza svega. Zapravo je Washington taj koji uspostavlja mir na Zapadu. Washington je iza Zelenskog i Washington mu poručuje da se nastavlja boriti”, rekao je.

Prema riječima pukovnika, Bijela kuća remeti mirno rješavanje sukoba. Čak i da Ukrajinci u jednom trenutku požele okončati krizu diplomacijom, SAD im to neće dopustiti, piše ruska novinska agencija RIA Novosti.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je ranije da Kijev sabotira pregovarački proces te da Ukrajina organizira provokacije. Njegov je položaj iznimno pod utjecajem Zapada, pod utjecajem pojedinaca koji su više puta ponovili da “Rusija treba biti poražena na bojištu”. U takvim uvjetima, dodao je Lavrov, nema smisla voditi pregovore, ali je naglasio da Moskva nikad nije odbila dijalog.



U pozadini ruske vojne specijalne operacije, Sjedinjene Države i njihovi NATO saveznici nastavljaju isporučivati oružje Ukrajini, a Washington izdvaja desetke milijardi dolara za vojnu pomoć Kijevu. Moskva je više puta izjavila da opskrba zapadnim oružjem samo produžava sukob, a transport oružja postaje legitimna meta ruske vojske.

Komentari