Otac znanstvenik ju je silovao od njezine 11. godine i radio joj pobačaje kod kuće

Žena koju je otac, inače znanstvenik, više puta silovao od njezine 11. godine ispričala je priču o svom djetinjstvu iz pakla u razornoj novoj knjizi.

Na prvi pogled, Kim Chown (56) iz Darlingtona u okrugu Durham bila je kći uglednog znanstvenika i sveučilišnog profesora koji je radio širom svijeta, selivši se svijetom od Nigerije, Sudana i Bruneja do Papua Nove Gvineje i na atlantski otok Svete Jelene.

Međutim, iza zatvorenih vrata, Kim je živjela život prisilne izopačenosti, silovanja, seksualnog zlostavljanja i izvršavala je kućne pobačaje, a sve to zbog svog oca pedofila, prenosi RTL.

‘Tko će ti vjerovati?’

Francis Beaumont, poznat kao Bernard, mikrobiolog i stručnjak za histologiju, koji je bio “cijenjeni predavač na sveučilištima širom svijeta”, čak je prijetio da će rastopiti svoju kćer u kiselini ako ikad ispriča o mučnim godinama zlostavljanja koje je pretrpjela.



U dobi od 11 godina Kim je otac odveo na odmor u Keniju koji je trebao trajati šest dana, ali zapravo ju je vodio sa sobom kako bi pretrpjela mučnu seriju zlostavljanja.

Beaumont je 2018. godine napokon izveden pred lice pravde i zatvoren na 20 godina zbog pet slučajeva silovanja, nakon što je Kim suprug nagovorio da ga prijavi policiji.

Njezinu pokojnu majku, koja je umrla od srčanog udara 2007. godine, otac je također emocionalno i psihički zlostavljao.

Kimina knjiga pod naslovom “Tko će ti vjerovati?” opisuje kako je odvedena nekoliko tisuća kilometara od kuće u Leedsu do Nairobija u Keniji kako bi živjela s  Beaumontom.

Bila je prisiljena trpjeti godine užasnog seksualnog i mentalnog zlostavljanja i kao mlada tinejdžerka imala je dva kućna pobačaja.

Bernard Beaumont ju je prisilio da pije domaće pivo i vino preliveno čistim alkoholom koji je uzeo iz laboratorija u kojem je radio i odjenuo je u donje rublje za odrasle prije nego što ju je satima silovao i zlostavljao.

Kad ju je prvi put obukao u doljnje rublje, ispričala je kako je Beaumont koristio seksualnu igračku da prodre u nju, tvrdeći da će to “učiniti sam” jer je ona bila “još malo premlada” i “nije htio krv svuda po njemu”.

Zatim je upotrijebio dugačku bijelu svijeću, “prebacujući se između predmeta, pokušavajući svaku zabiti jače”, dok je ona vrištala od boli. Sljedeće noći ju je prvi put silovao.

“Prolazio je kroz te neobične rituale gdje bi me napio i prisiljavao me da iznova slušam istu ploču Pink Floyda dok me silovao i zlostavljao”, prisjetila se Kim. “Zatim bih morala ustati, obući uniformu i ići u školu dok je on ostao u krevetu”.

“Rekao mi je da će me otopiti u kiselini ako to ikad ikome kažem i da će od mene ostati samo zubi”, rekla je Kim.

Kad je imala samo 15 godina, i unatoč tome što je bila prisiljena piti kontracepcijske tablete, Kim je zatrudnjela i morala je trpjeti mučne kućne pobačaje jer su bili nezakoniti u afričkoj zemlji u kojoj se nalazila.

Kad je procijenio da je prošlo 12 tjedana, Kim je ispričala kako joj je otac naredio da legne na leđa s nogama u zraku, a u tom je trenutku gurnuo vješalicu u nju kako bi “izvukao ovu stvar”. Bol je bio užasan, prisjetila se.

Kad to nije uspjelo, na silu ju je hranio tabletama, a zatim je pokušao “isisati” fetus pomoću biciklističke pumpe. Na kraju ju je odveo liječniku koji joj je dogovorio abortus.

Ugledni predavač širom svijeta

Kim je od malih nogu znala da njezin otac ima “važan posao na sveučilištu”.

Kad je bila mala, živjeli su u Sudanu i Lagosu u Nigeriji, prije nego što se s majkom preselila natrag u Ujedinjeno Kraljevstvo kad su joj roditelji prekinuli vezu.

Sljedeće godine Kim je ponovno zatrudnjela, ali ovaj put je rekla da je njezin otac želio zadržati dijete i živjeti kao obitelj.

Kim je rekla: “Nisam mogla vjerovati kad sam ponovno bila trudna manje od godinu dana kasnije. Ovaj put želio je zadržati bebu i igrati se sretne obitelji”.

“Pobačaj je bio traumatičan, ali nikako nije prolazio po planu. Prijatelj je pomogao i dogovorio je pobačaj”, kaže Kim.

Kim je rekla: ‘Molila sam ga da me pusti da se vratim u Veliku Britaniju jer nisam mogla dobiti posao u Keniji. Tako sam se na kraju vratila kući 1985., ali slijedio me i dva tjedna kasnije pojavio se na mojim vratima. Vratio se i ponovno me silovao”.

“Baš kao i u Africi, rekao mi je da nikada nikome ne mogu reći, a čak i ako to učinim, bio je cijenjeni znanstvenik i sveučilišni predavač, nitko mi neće vjerovati. Zbog toga sam i nazvala svoju knjigu ‘Tko će ti vjerovati?'”, objasnila je Kim.

U dobi od 21 godine Kim je upoznala supruga Jonathana. Udala se za Jonathana 1991. godine. Danas ima dvoje djece i jednog unuka.

Beaumont (82) konačno je izveden pred lice pravde u svibnju 2018. Na sudu u Leeds Crownu je osuđen na 20 godina nakon što ga je porota proglasila krivim za pet kaznenih djela silovanja između 1979. i 1985. godine.

Komentari