Osobe bliske bivšem premijeru Makedonije pojašnjavaju: Ono za što su ga osudili na dvije godine zatvora nije povezano s korupcijom

Twitter

Nakon jučerašnjeg teksta o Zoranu Zaevu koji je, prema snimci koja je objavljena na društvenoj mreži YouTube, umiješan u slučaj Reket u vrijednosti od 6 milijuna eura, u redakciju Otvorenog javila se osoba bliska bivšem premijeru Nikoli Gruevskom.

Osoba nam je potvrdila kako bivši premijer Gruevski s osobitom pažnjom prati što se piše o Makedoniji u regionalnim, pa tako i hrvatskim medijima te je osjetio potrebu za malim ispravkom, kako teksta s Otvorenoga tako i izjave gospodina Ivana Brodića.

Dakako da postoji suštinska razlika između SDSM-a i VMRO-DPMNE, te stoga valja napisati nekoliko objekcija, upozoravaju iz kruga Nikole Gruevskog.

Dodaju kako taj bivši premijer i počasni predsjednik VMRO-DPMNE nema niti jedan sudski postupak, slučaj, presudu ili kaznenu istragu vezanu uz korupciju.



Ono za što su ga osudili na dvije godine zatvora nije povezano s korupcijom, nego s utjecajem za kupovinu automobila, kako bi ostvario povlasticu povremenog službenog prometovanja tim istim automobilom, koji, uzgred koristi i sadašnja vlada. Što je samo po sebi glupost, ali i pokazuje političku prirodu progona.

Nadalje, uobrazilja je aktualne vlasti to da bi Jordan Kamčev bio na bilo koji način povezan sa Nikolom Gruevskim. Moguće s nekim drugim funkcionerima iz tadašnje vlasti, ali nikada s Gruevskim. Također, Kamčev je javno podržao Prespanski dogovor, a bio je i funkcioner SDSM-a.

Branko Crvenkovski je abolirao Zaeva za gospodarski kriminal, a slučaj mita za SDSM, koji Brodić pravilno spominje, se dogodio kasnije te se u tom slučaju Zaev abolirao sam, kada je postao premijer. Pametnom dosta, upozoravaju iz neposredne blizine Nikole Gruevskog.

Komentari