Odluka Grčke vlade: Cijepljenje obavezno za zdravstvene radnike

Pixabay

Grčka vlada na čelu s premijerom Kyriakosom Mitsotakisom donijela je odluku o obveznom cijepljenju za sve zdravstvene radnike. Tom prilikom je premijer i komentirao tu odluku.

On je tu svoju odluku objasnio ovako: “Cijepljenje protiv covida-19 za zdravstvene djelatnike i osoblje domova za starije osobe u Grčkoj će postati obavezno jer broj slučajeva zaraze u zemlji nastavlja rasti.”

Osvrnuo se i na nove mjere u zemlji: “Ograničit će se neke stvari poput onih da će ulazak u zatvorene prostore, poput barova, kina i kazališta, biti dopušten samo cijepljenim osobama.

“Neće se zemlja zbog pojedinaca ponovno zatvoriti”, rekao je premijer Kyriakos Mitsotakis u televizijskom obraćanju najavljujući mjere i dodao da “nije Grčka ta koja je u opasnosti, nego necijepljeni Grci”.



Svoju izjavu dala je i voditeljica grčkog odbora za cijepljenje Maria Theodoridou : “Rizik od bolesti u ovim godinama je mali, ali postoji, a glavna karakteristika ove dobne skupine širenje virusa u njihovo okruženje, što bi moglo uključivati ​​ranjive ili necijepljene ljude”.

Grčka je u ponedjeljak izvijestila o 2.065 novih dnevnih zaraza covidom-19 i deset smrtnih slučajeva, čime se ukupan broj zaraženih od početka pandemije popeo na 440.872, a broj umrlih na 12.802.

Komentari