ODLIČNA KOMUNIKACIJA! Član odbora za kulturu islamista: Talibani imaju ‘radni odnos’ s Amerikancima u zračnoj luci

Foto: Twitter

Očito je da talibani surađuju s Amerikancima. To se može zaključiti iz izjave Abdula Kahara Balčija, člana odbora za kulturu islamista koji je za televiziju Al-Jazeera rekao kako “talibani imaju ‘radni odnos” s Amerikancima u kabulskoj zračnoj luci po pitanju sigurnosti. 

On je istaknuo kako su nadzorne točke izvan teritorija aerodroma pod kontrolom talibana, dok su one unutra pod američkom kontrolom.

“U konstantnom su kontaktu jedni s drugima”, naglasio je Balči.

Anonimni dužnosnik NATO-a u nedjelju je rekao kako zapadne snage “održavaju strogu udaljenost od vanjskih područja kabulske zračne luke kako bi se spriječili sukobi s talibanima”.



Balči se osvrnuo na odlazak Afganistanaca iz te zemlje te pritom izrazio žaljenje. Rekao je da su njihov “strah i histerija neutemeljeni jer su talibani objavili opću amnestiju, pa i za pripadnike snaga sigurnosti”.

Dodao je i kako talibani prvotno nisu htjeli ući u Kabul. Planirali su pronaći političko rješenje prije toga te formirati vladu s drugim snagama. Naglasio je i kako su svi bili iznenađeni brzinom njihovog napretka.

Otkad su preuzeli vlast prošle nedjelje talibani su spori u popunjavanju funkcija vlasti. Dijelom su pozvali i bivše vladine zaposlenike da se vrate na svoja radna mjesta, objavila je agencija dpa.

Istodobno traju razgovori s drugim političkim snagama o formiranju nove vlade.

Komentari