OČEKUJE SE IZRAVAN UDAR URAGANA! Henri može izazvati olujne valove i poplave

NHC

Istočnoj obali SAD-a prijeti izravan udar uragana Henri. Snažni vjetrovi i obilne kiše mogli bi izazvati olujne valove i poplave “opasne po život”, objavio je Nacionalni centar za uragane (NHC).

Oluja je sve jača, a od subote popodne brzina vjetrova dostiže 120 kilometara na sat te se kreće prema sjeveru.

Na sadašnjoj putanji, Henri bi u nedjelju trebao pogoditi Long Island, New York ili južni New England, piše u upozorenju NHC-a.

Više od 42 milijuna ljudi upozoreno je na uragan ili tropsku oluju. Dijelovi Long Islanda i New Havena, Connecticut i ranije su bili pod upozorenjima na uragane i olujne valove.



Ostali dijelovi New Englanda, poput Martha’s Vineyarda i Nantucketa upozoreni su na olujne valove i tropsku oluju.

“Ova je situacija opasna po život. Osobe koje se nalaze unutar ovih područja trebale bi poduzeti sve potrebne mjere kako bi se zaštitio život i imovina od nadiranja vode i mogućnosti za druge opasne uvjete”, piše u upozorenju NHC-a.

I Grad New York upozoren je na tropsku oluju, a gradonačelnik Bill de Blasio na Twitteru je pozvao stanovnike da ostanu kod kuće u nedjelju te da koriste javni prijevoz ako moraju putovati.

Dužnosnici uprave za hitne slučajeve rekli su da bi obilne kiše i jaki vjetrovi mogli poplaviti kolnike i smanjiti vidljivost tijekom vikenda.

U Gradu New Yorku proglašeno je izvanredno stanje.

Komentari