OBJAVLJENA ŠOKANTNA SNIMKA Prije napada na kraljicu maskiran objavio snimku: ‘Ovo je osveta…‘

Screenshot

Nakon što je na Božić naoružani muškarac pokušao provaliti u dvorac Windsor gdje je kraljica Elizabeta II. slavila Božić sa svojom obitelji, otkrivena je šokantna snimka koju ju objavio nedugo prije napada, prenosi Večernji.

Muškarac na snimci, maskiran, drži samostrel i prijeti da će “ubiti kraljicu iz osvete za pokolj u Amritsaru 1919. godine”. Dok je govorio, imao je filter koji mu iskrivljuje glas.

Kako piše Daily Mail, riječ je o 19-godišnjem Jaswant Singh Chailu. – Žao mi je. Žao mi je zbog onoga što sam učinio i što ću učiniti. Pokušat ću ubiti Elizabeth, kraljicu. Ovo je osveta za one koji su poginuli u masakru Jallianwala Bagha 1919. godine – rekao je u snimci koju je objavio 24 minute prije nego što je uhićen.

– To je također osveta za one koji su ubijeni, poniženi i diskriminirani zbog svoje rase. Ja sam indijski Sikh, Sith. Moje ime je bilo Jaswant Singh Chail, moje ime je Darth Jones – kaže.



Britanski mediji navode kako je 19-godišnjak bio inspiriran franšizom Zvjezdani ratovi. Naime, Sith može biti referenca na vodeće zlikovce, dok se Darth Jones može odnositi na Jamesa Earla Jonesa koji je dao glas Darthu Vaderu.

Uokvirena slika lika iz franšize, Dartha Malgusa, bila je vidljiva u pozadini isječka. Britanske snage u Indiji su u masakru Jallianwala Bagh, ili masakru u Amritsaru, ubile 379 prosvjednika i 1.200 ranile.

Osumnjičenik, kojeg policija nije službeno imenovala, uhićen je 25. prosinca nešto poslije 8.30 sati nakon što je uočen na nadzornim kamerama kako prolazi vrtovima nakon što se popeo na vanjski zid. Potvrđeno je kako je pronađen samostrel nakon što je uljez zadržan.

Samostreli se, inače, često nazivaju “smrtonosnim, ali legalnim” jer ne zahtijevaju dozvolu ili registraciju i mogu se s lakoćom kupiti na internetu. Nakon što je priveden, 19-godišnjak je podvrgnut psihičkoj procjeni.

 

Komentari