Novoobjavljeni dokumenti kažu da je Bill Clinton bio na Epsteinovom pedofilskom otoku

Screenshot

Objavljeni su sudski dokumenti u kojima je Virginia Giuffre, navodna žrtva Jeffreyja Epsteina, 2016. opisala Epsteinovo zlostavljanje, ali i njegove suradnice Ghislaine Maxwell.

Tisuće stranica svjedočenja objavljene su u četvrtak navečer unatoč prigovorima Ghislaine Maxwell, nedavno optužene za pomoć Epsteinu prilikom cijele operacije trgovine maloljetnicama.

Giuffre je već ranije kazala kako ju je Maxwell regrutirala kao tinejdžericu i naređivala joj da ima seksualni odnos s mnogim muškarcima, uključujući i princa Andrewa.

Giuffre je tijekom spomenute izjave navela, uz Epsteina, još neka imena muškaraca s kojima ju je povezala Maxwell. Među njima su se nalazili princ Andrew, bivši guverner Novog Meksika Bill Richardson, muškarac kojeg je opisala kao “drugog princa” i osoba za koju je rekla da je vlasnik “velikog hotelskog lanca”.


“Gledajte, rekla sam vam sve što trenutno znam. Žao mi je. Ovo mi je jako teško i frustrirajuće. Ne sjećam se svih ljudi. Slali su me raznim ljudima“, kazala je Giuffre odvjetniku.

Iskaz o Billu Clintonu

U sudskim spisima stoji da su Maxwell i njezin odvjetnik prikazali Giuffre kao nepouzdanu svjedokinju, ukazujući na pogreške u nekim datumima i brojkama koje je navela. Princ Andrew i Richardson također su negirali navedene optužbe.

Giuffre je tijekom iskaza 2016. kazala kako je primila isplatu za fotografiju nje i princa Andrewa koja je kasnije bila objavljena u brojnim medijima. Također je rekla da je mnogo puta letjela helikopterom, kojim je upravljala Maxwell, na Epsteinov privatni otok na Karibima.

Tijekom iskaza je komentirala i intervju koji je dala 2011. i u kojem je navela da je Maxwell tvrdila da je na otok vozila i bivšeg predsjednika Billa Clintona.

“Ghislaine mi je rekla da je doletjela s Billom Clintonom. A Ghislaine voli pričati o stvarima koje zvuče nevjerojatno. Bila to istina ili ne, to sam ispričala u intervjuu sa Sharon Churcher”, kazala je Giuffre i dodala da je primijetila kako je Churcher pogrešno shvatila njenu priču, ali da je nije pokušala ispraviti.

Giuffre je rekla da je tada pitala Epsteina što Clinton radi na otoku.

“Sjećam se da sam pitala Jeffreyja što Bill Clinton radi ovdje. On se na to nasmijao i rekao da mu duguje uslugu. Nikad mi nije rekao o kakvoj se usluzi radi. Nisam znala ni je li ozbiljan ili se šali jer je često pričao kako mu svi duguju usluge”, kazala je navodna Epsteinova žrtva i dodala kako su u to vrijeme na otoku bile Maxwell i druge djevojke.

Treba napomenuti da je Giuffre ranije izjavila da je vidjela Clintona na otoku, što je bivši predsjednik kasnije negirao.

Giuffre je 2014. godine kontaktirala FBI i zatražila dokaze koji su ranije uzeti tijekom pretresa Epsteinovih rezidencija kako bi joj pomogli u njezinoj zasebnoj tužbi protiv njega, što daje do znanja da je FBI dugo znao za Epsteinove zločine, podvođenje i trgovanje maloljetnicama, ali nitko nije ništa poduzeo.

I Trump u objavljenim sudskim spisima

Predsjednik SAD-a Donald Trump isto se pojavio u novoobjavljenim dokumentima. Međutim, Epsteinov suradnik Juan Alessi kazao je u intervjuu da Trump “nikada” nije ostajao prespavati kod Epsteina u njegovoj vili na Palm Beachu te da nikada nije dobio “masažu” tamo jer “ima svoj vlastiti spa”. Navodna žrtva kazala je da iako su Trump i Epstein bili “dobri prijatelji”, američki predsjednik nikada nije ušao u flert s njom.

Unatoč neprestanom insistiranju da nije imao veze s Epsteinovim lancem trgovine maloljetnicama, bivši profesor na Harvardu i ugledni odvjetnik Alan Deshowitz izravno je optužen u dokumentima da je imao “spolne odnose” s malodobnim djevojkama. Također se navodi da je “svjedočio seksualnom zlostavljanju mnogih maloljetnica od strane Epsteina i nekoliko njegovih suučesnika” te mu je kasnije pomogao da što lakše dođe do nagodbe tijekom prvog Epsteinovog sudskog spora.

Nakon prve objave sudskih spisa Epstein se ubio

Ovo je samo nastavak objave sudskih spisa. Više od tisuću stranica iz spora koji je Giuffre vodila protiv Epsteina objavljeno je u kolovozu 2019. godine u kojima se navodio dugačak popis moćnika i ljudi na visokim političkim pozicijama koji su navodno bili upleteni u Epsteinov lanac trgovine maloljetnicama.

Svega dan nakon te objave Epstein je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji na Manhattanu. Navodno je počinio suicid vješanjem.

Maxwell je uhićena i optužena početkom srpnja zbog sumnji da je pomagala Epsteinu tijekom svih tih godina. Izjavila je da se ne osjeća krivom po šest točaka optužnice te je ostala u pritvoru bez da joj je izrečena jamčevina zbog “ekstremnog rizika” od bijega iz SAD-a, prenosi Index.

Komentari