Novinar koji je uvrijedio 100 000 stanovnika: Sugrađane direktno i javno etiketirao fašistima

N1

Kolektivna kroatofobija začeta u Sarajevu, a svoj vrhunac doživjela netom prije održavanja mise za žrtve Bleiburga, nastavlja s udarcima bez rukavica, ovoga puta igrajući se s opasnom terminologijom. Huškačkom retorikom i generalizacijom.

”Čestitke žiteljima. Hoće l’ uskoro proglašenje “fascism-free” zone. Da mi je zgaziti na širokobriješku fascism free zonu”, napisao je novinar televizije N1 Nikola Vučić na svom privatnom Twitter nalogu.

Novinar N1 televizije na nedvosmislen način je uvrijedio 100 000 stanovnika Zapadno-hercegovačkog kantona. Ovakvom generalizacijom i huškačkom retorikom na krajnje neprofesionalan način uvrijedio je stanovnike ZHŽ-a inače poznatog po svojim antifašističkim djelovanjima.

Jesu li ovo stavovi medijske kuće za koju Nikola radi?

Nikola je dijete hrvatske katoličke obitelji iz Mostara. Nikolin otac devet mjeseci je proveo u zarobljeništvu, u logoru tzv. A BiH u Mostaru, gdje je i ranjen. Nikolina obitelji njeguje dugu tradiciju poniznosti duha u vjeri.



Nikola je, kroz školovanje i odrastanje, u želji za afirmacijom, naivno podlegao mišljenjima suštinski suprotnima od onih u kojima je odgajan.

Nikola je dobar voditelj, ali prije svega – veliki konformist. Proglašavanjem sunarodnjaka fašistima zabetonirao je svoj siguran put ka dobroj plaći u Sarajevu.

Vijeće za štampu, samo-regulirajuće tijelo za štampane i online medije u BiH, na upit o Nikolinu šovinističkom ispadu ističe kako nisu nadležni za stavove koje novinar iznosi na svom privatnom profilu, obzirom da je to prostor na kojemu se svatko može slobodno izražavati po vlastitoj volji. Znači li to da Nikola nema odgovornost prema ljudima koje je direktno i javno etiketirao fašistima?

Za sarajevskog novinara Zapadnohercegovačka županija je fašistička

Kako objasniti unuku partizana iz Ljutog Doca, koji je dao život za antifašizam i kojeg su ustaše ubile u Sarajevu, da je govor mržnje sarajevskog halal-Hrvata opravdan, jer je, zaboga, to njegov privatni profil?

Iz N1 ne odgovaraju na pozive, niti na mailove u kojima brojni Hrvati, ali i drugi zabrinuti građani BiH traže službeno očitovanje, inače odgovorne, medijske kuće. Kada će (i kakve) posljedice Nikola snositi za neopreznu upotrebu zlokobne retorike i generalizacije, piše Dnevnik.ba.

Nikola je obrisao svoj Twitter nalog.

Komentari