NOVI DETALJI O SLUČAJU MADDIE Osumnjičeni muškarac komentirao je nestanak u ‘chat sobi’, trenutno je u zatvoru. Razlog je strašan

Screenshot: Facebook

Britanska i njemačka policija objavile su u srijedu da imaju novog osumnjičenika u slučaju nestanka Britanke Madeleine McCann, koja je 2007. nestala u Portugalu iz apartmana.

Također, policija je objavila da skupljaju informacije o Nijemcu koji se trenutačno nalazi u njemačkom zatvoru na odsluženju kazne zbog seksualnog napada. Muškarac nije imenovan, ali ističu da se radi o 43-godišnjem muškarcu.

Komentirao nestanak djevojčice u jednoj “chat sobi”

Britanski mediji pišu da je osumnjičeni komentirao nestanak Madeleine u jednoj “chat sobi”, a da je trenutno u zatvoru zbog silovanja 72-godišnje turstkinje iz SAD-a.

Prema navodima, muškarac ima dugu povijest seksualnih zločina protiv djece žena, a u trenutku Madeleinog nestanka živio je u turističkom mjestu u portuglaskom Algarveu.



Godine 2017. prvi put je bio osumnjičen za misteriozni zločin, a detektiv Goncalo Amaral, koji je prvi voditelj istrage u ovom slučaju, rekao je da se radi o “ubojici djece”.

Silovao 72-godišnju Amerikanku

Od prošlog prosinca služi sedmogodišnju kaznu zatvora zbog silovanja 72-godišnje Amerikanke u rujnu 2005. godine u portugalskom odmaralištu. Tada je provalio u žrtvinu kuću, vezao je i silovao. Na mjestu događaja pronađene su vlasi njegove kose.

Njemačka policija je objavila da slučaj vodi kao “sumnju na ubojstvo” te da su ustanovili način na koji je McCann ubijena.

Prema saznanjima njemačkih istražitelja, ubojstvo bilo planirano i osumnjičenik je prije sudjelovao u zločinima kao što su provale i krađe.

“Značajan napredak”

Nova saznanja, objavljena u srijedu, britanski su istražitelji nazvali “značajnim napretkom”.
Također, zamolili su sve koji imaju bilo kakve informacije vezane za dva portugalska broja, da im se jave.

Naime, sumnjičeni 43-godišnji Nijemac je bio korisnik jednog broja, a s drugog broja je stigao poziv osobe s kojom je razgovarao 30 minuta. Poziv je stigao iz područja u kojem je neposredno prije toga Madeleine McCann posljednji put viđena, prenosi Jutarnji list.

 

Komentari