NOVE PRIJETNJE! Rusi pred Amerikancima povukli crvene linije: ‘Učinite li ove dvije stvari, bit će to kraj naših odnosa‘

Foto: Chris Kleponis/AP Photo/Pavel Golovkin/Guliver Image

Bilo kakva moguća američka zapljena ruskih rezervi u potpunosti će uništiti bilateralne odnose Moskve i Washingtona, kazao je čelnik odjela za Sjevernu Ameriku pri ruskom ministarstvo vanjskih poslova u subotu, objavila je ruska novinska agencija TASS, prenosi Reuters.

Zapad je na rusku invaziju Ukrajine odgovorio ekonomskim, financijskim i diplomatskim sankcijama bez presedana, uključujući zamrzavanje otprilike polovice ruskih zlatnih i deviznih rezervi vrijednih gotovo 640 milijardi dolara prije početka invazije 24. veljače.

Najviši zapadni dužnosnici, uključujući šefa europske diplomacije Josepa Borrella, predložili su zapljenu zamrznutih rezervi kako bi se pomoglo financiranje buduće obnove Ukrajine.

“Upozoravamo Amerikance na štetne posljedice takvih postupaka koji će trajno narušiti bilateralne odnose, što nije ni u njihovom ni u našem interesu”, rekao je Aleksandar Darčiev u intervjuu za TASS.



Nije jasno na koje se rezerve referirao.

Komentari