NJEMAČKI TUŽITELJ PROMIJENIO PRIČU ‘Ne postoje forenzički dokazi koji bi upućivali da je Madeline McCann mrtva’

Twitter

Iako je njemački tužitelj nedavno izjavio kako je gotovo siguran da je Madaleine McCann mrtva, sada je izašao s drugačijom pričom.

Naime, tužitelj Hans Wolters rekao je u ekskluzivnom intervjuu za britanski Mirror da ne postoje forenzički dokazi koji bi upućivali da je Maddie mrtva.

“Niste to smjeli reći ako niste imali dokaza. Oni od početka tvrde kako ovo istražuju kao ubojstvo. Ne bi to smjeli reći, osim ako nisu prokleto sigurni”, poručio je blizak prijatelj obitelji McCann.

Wolters je također nedavno izjavio kako vjeruje da je njena smrt bila brza i da nije dugo patila. Sada je detaljnije objasnio što je time htio reći te dodao da se radilo o spekulaciji.



“To je bilo moje privatno mišljenje i spekulacija. Nije bilo temeljeno na činjenicama. Zato sam i rekao da ‘vjerujem’, jer je u nekim slučajevima otmice djece prvo izvršen seksualni zločin, a zatim ubojstvo“.

Kritika istrage: Brueckner dobio dojavu

Njemačke vlasti naišle su na kritike nakon što je izašlo na vidjelo da je Christian Brueckner (43) dobio 2013. dojavu da je jedan od osumnjičenih. Wolters je priznao da policija još uvijek nije razgovarala s Brucknerom, koji u Kielu služi sedmogodišnju kaznu zbog prodaje droge jer mu ne žele pružiti priliku da utječe na svjedoke. Zavjetovao se da se Brueckner, kojeg bi Odbor za uvjetnu slobodu mogao osloboditi u roku od nekoliko dana, neće vratiti na ulicu.

“Nismo još razgovarali s njime jer nije pravo vrijeme. Sumnjamo da će priznati da je to učinio pa mu moramo podastrijeti sve svoje dokaze. On bi mogao razgovarati sa svjedocima i reći: ‘Recite policiji da ovo nije istina’. Mislim da smo prikupili 90 posto dokaza. Ako on sazna koji su, mogao bi utjecati na svjedoke i promijeniti priču“, kazao je Wolters i dodao kako postoje “snažni dokazi” da Bruckner stoji iza Madeleininog nestanka, ali da ih je za sada nedovoljno za optužnicu.

Osumnjičen za višestruka kaznena djela

Podsjetimo, Brueckner je osumnjičen za višestruka kaznena djela, među ostalim za nestanak četverogodišnje Maddie u Portugalu 2007. godine. Njemački tužitelji istražuju je li Bruckner možda upleten u nestanak djevojčice u Njemačkoj 2015. godine i je li povezan s nestankom šestogodišnjeg dječaka iz Njemačke u Portugalu 1996. godine.

Bruckner u zatvoru u Kielu služi kaznu za prodaju droge, a policija javlja da je poznaniku 2013. godine preko Skypea rekao da želi “uhvatiti nešto malo i iskorištavati to danima”, javlja Der Spiegel.

Spiegel javlja i kako mu je poznanik odgovorio kako bi to bilo opasno, na što je Bruckner odgovorio: “Oh pa, ako se dokazi nakon toga unište…”.

Dodaju kako je policija u Stendalu našla zapise razgovora na računalu koje su zaplijenili početkom 2016. godine u nekretnini u posjedu Brucknera, prenosi Index.

Komentari