NJEMAČKA UKIDA BESPLATNO TESTIRANJE? Odluka stupa na snagu u listopadu, ali još nije poznat datum

Twitter

Nakon što je njemačka vlada u ožujku odobrila besplatno testiranje na Covid-19, sada se razmatra ukidanje besplatnih testova i to bi se trebalo odobriti u listopadu, ali još nije poznat datum, objavili su mediji RND grupe. Oni su se pozvali na nacrt prijedloga o kojem će razgovarati premijerka Angela Merkel s čelnicima 16 saveznih država.

Od ukupnog broja njemačkog stanovništva zasad je cijepljeno 55 posto osoba pa se javljaju pozivi da se novci poreznih obveznika prestanu izdvajati za subvencioniranu shemu od koje koristi imaju prvenstveno oni koji nisu cijepljeni, iako je cjepivo dostupno za sve, objavio je Reuters.

“Uzevši u obzir da je cijepljenje omogućeno svim stanovnicima, više nije opravdano da federalna vlada, pa stoga i porezni obveznici, plaćaju trošak svih testova”, citira RND nacrt prijedloga.

Do parlamentarnih izbora ostalo je manje od sedam tjedana. Premijerka Merkel i čelnici saveznih država raspravljat će o mjerama da suzbiju širenje delta varijante virusa bez da se ponovno uvedu opća zatvaranja na razini države.



Nacrt predviđa da oni koji se iz zdravstvenih razloga ne mogu cijepiti i dalje imaju pravo na besplatni test.

Komentari