Njemačka od ponedjeljka ide u novi lockdown

Twitter

Njemačka od ponedjeljka, 2, studenog ide u novi lockdown, objavio je Bild. Dogovoreno je to, pišu, na sastanku premijera saveznih država s Angelom Merkel na kojem su dogovorene još neke mjere. Zasad se ne precizira koje točno.

Njemački mediji ranije su danas javili kako Merkel želi zatvoriti kafiće, restorane, škole, teretane, muzeje i kina. No, ta informacija nije potvrđena. Bild javlja i da će kancelarka o najnovijem dogovoru s premijerima izvijestiti vođe parlamentarnih skupina u Bundestagu. Vijest je objavila zamjenica glasnogovornice vlade, Martina Fietz.

Reuters je objavio kako je njemački ministar financija Olaf Scholz na virtualnom sastanku s premijerima i kancelarkom kazao da je situacija vrlo ozbiljna te da su potrebne i financijske mjere koje bi ublažile udarac na gospodarstvo.

Izvori upoznati sa situacijom za Reuters su izjavili kako ministar planira financijski paket pomoći tvrtkama težak 10 milijardi eura. Tvrde kako bi se time tvrtkama pokrilo 70 do 75 posto izgubljenih prihoda za studeni, prenosi Telegram.



Komentari