Nijedan liječnik ne zna koja je dijagnoza ove djevojke: Od njezine treće godine znali smo da nešto nije u redu

Instagram

Daisy Rainey ima 19 godina, a ipak u potpunosti ovisi o svojoj majci Annie (53), ocu Nicku (56) i starijem bratu Harveyju (22). Iako je prema dobi već odrasla djevojka, njezina obitelj mora joj stavljati i mijenjati pelene, hraniti je, odijevati i davati joj dudu.

Daisy se i glasa kao beba, ali ne govori. Može samo hodati i plakati samostalno. Također, pati od čestih i jakih napadaja epilepsije te su joj roditelji morali instalirati monitor za bebe u sobi. Usprkos monitoru, često je noću dolaze provjeravati i eventualno joj vratiti dudu u usta kako se ne bi budila.

Nitko ne zna što točno nije u redu s djevojkom, a majka Annie za The Sun je ispričala kako od trenutka kada se Daisy rodila, cijela obitelj traži odgovore, međutim Daisyno zdravstveno stanje zbunilo je svakoga liječnika s kojim su kontaktirali.

Sve se promijenilo kad je imala tri godine

U brigu o ovoj 19-godišnjakinji najviše je uključena upravo Annie, koja je napisala i knjigu “Daisy Can’t Talk”. U toj emotivnoj ispovijesti detaljno je opisala svoj život s kćeri.“Kada god provodim vrijeme s roditeljima koji se žale na uobičajene probleme s igrališta ili u školi, mislim si kako nemaju pojma koliko su njihovi problemi zapravo maleni. Tako je i nastala moja knjiga. Željela sam ljudima pokazati u koliko je lošem stanju Daisy”, kazala je nesretna majka.

Almi zbog hormona raste brada; ‘Brijala sam je, čupala, izbjeljivala… A onda sam dobila dijagnozu koja me slomila’

Oko njezine treće godine života, kada su uvidjeli da s djevojčicom nešto nije u redu, prvo se posumnjalo na autizam.

“Ispostavilo se da nije. Sada zvuči surovo, ali vjerojatno bi bilo lakše da je samo autizam u pitanju. Barem bismo znali što je i imala bi koliko-toliko normalan život”, kaže Annie.

Nema pravo ni na pomoć države

Tada je počela njezina potraga za dijagnozom, koja je i dalje u tijeku. Kako majka objašnjava, vjerovalo se u jednome trenutku da djevojčica ima Rettov sindrom, ali ispostavilo se da Daisy nije potpuno zadovoljila kriterije za tu dijagnozu.

“Ništa se s njom ne zna. Kada pitamo ima li infekciju uha, liječnik ne zna pa ona onda pije antibiotike naslijepo”, priča majka, a nedostatak dijagnoze znači i da je Daisy uskraćena za pomoć države jer jednostavno nema dijagnozu kako bi podnijela zahtjev.

“Jako mi je žao što ne živi kao svaka druga tinejdžerica. Sve bih dala da krišom kupuje šminku ili da je krade od mene, da me pita za savjete o dečkima, ali to se, nažalost, nikad neće dogoditi”, zaključuje očajna majka, prenosi net.hr 

Komentari