NEZADOVOLJSTVO I PROSVJEDI DILJEM EUROPE: Na ulicama europskih gradova ponovno prosvjedi

Unatoč rušenju rekorda u broju zaraženih koronavirusom diljem Europe i svijeta, neke europske zemlje odlučile su ublažiti mjere. Tako su u Irskoj ukinute gotovo sve mjere.

No na ulicama europskih gradova ponovno prosvjedi. U Velikoj Britaniji tisuće ljudi prosvjedovale su zbog obveznog cijepljenja za zdravstvene radnike, u Španjolskoj i Francuskoj zbog COVID propusnica – koje u Francuskoj na snagu stupaju sutra.

Osobe starije od 16 godina morat će pokazati dokaz o cijepljenju za ulazak na javna mjesta poput barova, restorana i kina.

“Vrijeme je da se Francuzi ujedine protiv ovoga što nam se događa, a to je velika prijevara”, poručila je jedna prosvjednica.



“Nisam protiv cijepljenja. Mislim da se mora djelovati razumno, ali izabrana je pogrešna politika. Zdravstvena propusnica simbol je neistine. Iza nje stoji zahtjev za obvezno cijepljenje”, rekao je drugi.

“Oni koji nisu cijepljeni ne mogu više ići van, ne mogu u kino, restorane. Mi smo mladi, želimo uživati u svemu tome. Čak je i na sveučilištu teško. Dosta nam je toga”, mišljenje je studenta prosvjednika.

Komentari