Nevjerojatan prizor kojemu su svjedočili putnici i posada grčkog trajekta, dijete je plutalo na otvorenom moru

screenshot

Posada grčkog trajekta spasila je u ponedjeljak dijete koje je plutalo na plastičnom jednorogu na napuhavanje na otvorenom moru, istočno od Patrasa.

‘Djevojčica je bila u šoku. Držala se za napuhanu igračku i nije se micala, smrznula se. Kad je vidjela da se približavamo, vrisnula je’, ispričao je kapetan trajekta koji je djevojčicu spasio, Grigoris Karnesis.

Četverogodišnja djevojčica se kupala s roditeljima na plaži u blizini luke Antirrio kad su je jake struje povukle na otvoreno more.

Trajekt ‘Salaminomachos’ koji je išao redovitom rutom Rio-Antirio približio se djevojčici, a članovi posade su je spasili.



‘Kako smo se približavali luci Antirrio, lučka uprava me obavijestila da je dijete na gumenoj napuhanoj igrački na otvorenom moru. Locirao sam ju i krenuo u spašavanje’, ispričao je Karnesis.

‘Bila je na napuhanom jednorogu. Potpuno je izgubila kontakt s okolinom. Majka djeteta je bila u sličnom stanju šoka kad su je pozvali da dođe po dijete. Na kraju je sve dobro završilo’, ispričao je kapetan, prenosi Jutarnji list.

Na Facebooku je objavljena i snimka spašavanja djevojčice.

Όταν η ανεμελιά μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία…Συγχαρητήρια στον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου Σαλαμινομάχου για τις ενέργειες που απέφεραν την θετική κατάληξη.Η ανάρτηση του βίντεο δεν έχει σκοπό να επιρριψει ευθύνες, αλλά να καταδείξει την επικινδυνότητα των θαλάσσιων παιχνιδιών που κατά κόρον χρησιμοποιούμε όλοι.

Gepostet von Petros Kritsonis am Montag, 24. August 2020

Komentari