Netanyahuova supruga prekršila mjere karantene: Pozvala frizerku doma

Sara Netanyahu, supruga izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, pozvala je frizerku u svoj dom u Jeruzalemu i time prekršila stroge mjere karantene uvedene kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom, javlja u srijedu dpa pozivajući se na izraelski dnevni list.

O kršenju rekstrikcijskih mjera izvijestio je Yediot Ahronot, a potvrdio je i glasnogovornik Netanyahuove obitelji.

Po njegovim riječima, Sara Netanyahu je bila uvjerena da joj je kao javnoj osobi, koja je prošli tjedan snimala video u kojem poziva na nošenje maski, dozvoljeno koristiti spomenutu uslugu.

Prema mjerama “zatvaranja” zemlje, frizerski saloni su zatvoreni, a ljudi ne smiju posjećivati ničija druga domaćinstva, osim ako je nekima prijeko potrebna pomoć.



“Kako je gospođa Netanyahu utjecajna javna ličnost i radi se o informativnom video uratku za javnost, pretpostavila je da može koristiti frizerske usluge, kao što je i uobičajeno na televizijama”, priopćio je glasnogovornik, ističući da su i Sara Netanyahu i frizerka nosile maske i rukavice.

Druga sveopća karantena u Izraelu stupila je na snagu 18. rujna, nakon naglog skoka broja zaraženih.

Yediot Ahronot je također izvijestio da je pravila prekršio i 15-godišnji sin oporbenog političara Naftalija Bennetta koji je na blagdan Yom Kupur ugostio svoju djevojku.

Komentari