Nekoliko sati nakon što je izgorio najveći brod Iranske mornarice, sada gori rafinerija nafte u Teheranu

screenshot

U glavnom gradu Irana je izbio veliki požer u rafineriji nafte u južnom djelu grada. Trenutno nema izvještaja o žrtvama. 

“Požar je izbio na postrojenju za ukapljeni plin u rafineriji Tondguyan u Teheranu”, rekao je lokalni dužnosnik za državnu televiziju.

Vatrogasci su poslani na to područje, objavila je iranska novinska agencija IRNA, dok je televizija objavila da se gusti dim koji se izdiže iznad rafinerije može vidjeti iz različitih dijelova Teherana.


Požar u rafineriji izbio je nekoliko sati nakon što se zapalio najveći brod iranske mornarice Kharg, koji je kasnije potonuo u Omanskom zaljevu.

Nisu dana daljnja objašnjenja za najnoviji incident u regiji osjetljivih plovnih putova, gdje se dugogodišnji neprijatelji Izrael i Iran međusobno optužuju za napade na brodove.

Kharg je tanker koji je služio za dopunu gorivom ratnih brodova na otvorenom moru. Porinut je u more 1977. godine, a u flotni sastav iranske mornarice ušao je 1984. godine.

Spasilački napori za Kharg trajali su satima, navodi se u priopćenju državne televizije, ali posada je spašena i na sigurnom je.

Incidenti s brodovima događaju se otkako je američki predsjednik Joe Biden stupio na dužnost u siječnju, obećavši da će se ponovno pridružiti iranskom nuklearnom sporazumu iz 2015. godine sa šest svjetskih sila.

 


Komentari