NASILNI PROSVJEDI SE NASTAVLJAJU Trump s obitelji odveden u podzemni bunker

Twitter

Dok su se prosvjednici okupili ispred Bijele kuće u petak navečer, američki predsjednik Donald Trump bio je nakratko odveden u podzemni bunker.

Trump je bio tamo nešto manje od sat vremena. Prva dama Melania i njihov sin Barron također su odvedeni u bunker. Postoji mogućnost da će cijela obitelj biti premještena u operativni centar za hitne slučajeve.

Nakon što je u petak proveo neko vrijeme u podzemnom bunkeru, Trump je i u nedjelju bio odveden na sigurno, zbog nasilnih prosvjeda koji su se dogodili diljem zemlje, a prosvjednici stigli i pred Bijelu kuću.

(FOTO/VIDEO) SAD POSTAO DIVLJI ZAPAD Cisternom naletio na prosvjednike; U prosvjed se uključili i Tarantino i Ariana Grande



Trump je sinoć najavio da će njegova administracija uvrstiti krajnje lijevi pokret “Antifa” (antifašisti) na američku listu terorističkih organizacija. “Sjedinjene Države će pokret Antifa uvrstiti u skupinu terorističkih organizacija”, napisao je Trump na Twitteru, nakon što je ovih dana optuživao taj pokret i druge “ekstremiste” za nerede tijekom prosvjeda.

Trumpova administracija zasad neće iskoristiti mogućnost preuzimanja kontrole nad Nacionalnom gardom, rekao je Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost Robert O’Brien. “Nećemo federalizirati gardu u ovom trenutku. Ali ako je potrebno, imamo dodatne vojne snage koje mogu biti raspoređene. Ako guverneri i gradonačelnici trebaju te snage i ako ne mogu kontrolirati situaciju”, rekao je O’Brien novinarima u Bijeloj kući.

EVO KOGA PREDSJEDNIK KRIVI ZA RAT NA ULICAMA Trump: To je unutarnji terorizam i tako će mu se i pristupati

Dodao je da odluke o uvođenju reda trebaju donositi guverneri i gradonačelnici. “Učinit ćemo sve što guverneri ili gradonačelnici trebaju kako bi održali kontrolu nad svojim gradovima”, istaknuo je O’Brien, a prenosi N1.

Komentari