Naoružani Trumpovi pristaše okupili su se pred kućom državne tajnice Michigana

Twitter

Državna tajnica savezne države Michigan Jocelyn Benson objavila je u ponedjeljak da se nekoliko desetaka naoružanih prosvjednika u subotu navečer okupilo pred njezinom kućom i izvikivalo optužbe o izbornoj krađi.

Dužnosnici Michigana, jedne od ključnih saveznih država na izborima, prošli su mjesec potvrdili rezultate prema kojima je tamo pobijedio demokrat Joe Biden, ukupni pobjednik izbora.

Aktualni predsjednik Donald Trump od održavanja izbora 3. studenoga tvrdi da je prevaren, no savezni i federalni dužnosnici odbacili su njegove tvrdnje.

Prosvjednici koji su stigli pred kuću Benson nosili su natpise i izvikivali “zaustavite krađu“.“Zahtjevi ispred moje kuće bili su nedvosnisleni, glasni i prijeteći“, napisala je Benson na Twitteru.

Glavna tužiteljica Michigana Dana Nessel je optužila Trumpove pobornike da se ponašaju “poput rulje“ i suprotno “osnovnom moralu i pristojnosti“.

Tužitelji su u listopadu objavili da je guvernerica Michigana Gretchen Whitmer, koja se s otvoreno sukobila s Trumpom oko restriktivnih mjera zbog koronavirusa, tijekom izborne kampanje bila meta planirane otmice krajnje desne skupine.

Komentari