Nakon Turske, Hrvatska šalje kanader i u Grčku

Foto: MORH/ J. Kopi

Prije nekoliko dana Hrvatska je ustupila jedan protupožarni avion Canadair CL-415, a sada kada bijesne požari nadomak Atene, jedan je poslan u pomoć i Grčkoj.

Kanader iz Hrvatske krenuo je prema Grčkoj kako bi pomogao u gašenju požara koji su se, unatoč naporima gasitelja, proširili i došli nadomak Atene.

“Za pružanje pomoći u gašenju požara u Grčkoj odobrava se korištenje jednog aviona Canadair CL-415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i devet pripadnika Oružanih snaga. Avion Canadair CL-415 poletio je prema Grčkoj danas, u petak, 6. kolovoza iza 14 sati”, izvijestili su iz MORH-a.

Ministar obrane Mario Banožić je, nakon razgovora s premijerom Andrejom Plenkovićem odlučio pomoći Grčkoj u gašenju požara.



„Pružanje humanitarne pomoći u inozemstvu jedna je od zadaća Hrvatske vojske. Spremni smo pomoći našim partnerskim i prijateljskim zemljama, kao što su i oni uvijek bili spremni pomoći nama”, poručio je ministar.

Rekao je i kako HRZ ima vrhunske i iskusne pilote te kako je uvjeren da će i ovu zadaću odraditi besprijekorno, kao što su to već učinili u Turskoj.

Komentari