Nakon što je Michigan odbio potvrditi rezultate izbora, Trump čestitao na ‘hrabrosti’ preko twittera, a dvoje republikanaca ipak je promijenilo mišljenje

Profimedia

U utorak je dvoje republikanaca odbilo potvrditi rezultate izbora u okrugu Wayne u Michiganu prema kojima je Biden osvojio okrug s 148.000 glasova.

Odluka Monice Palmer i Williama Hartmanna uzbudila je mnoge konzervativce diljem zemlje, povrativši nadu da bi mogla odgoditi ili čak izbaciti Bidenovu kandidaturu za Bijelu kuću. S druge strane, kada su izjavili da se neće odjaviti s prebrojavanja glasačkih listića u svom okrugu, izazvali su bijes nekih demokrata.

Nakon toga, Donald Trump je tweetao: ‘Wow! Michigan je upravo odbio potvrditi rezultate izbora! Imati hrabrosti je lijepa stvar. SAD stoji ponosan! ‘. Samo nekoliko minuta kasnije, dvoje republikanskih članova odbora, odjednom je promijenilo mišljenje i složili su se s objavljenim rezultatima potvrdivši prebrojane glasove. Učinili su to nakon što ih je nekoliko demokrata, uključujući istaknutog michigenskog biznismena Neda Staeblera koji je radio kao promatrač anketa u Detroitu, napustilo sa Zoom sastanka i oštro iskritiziralo.

´Trumpov smrad i mrlja rasizma će vas pratiti kroz povijest´

“Samo vas želim obavijestiti da će vas Trumpov smrad, mrlja rasizma kojim ste se pokrili, pratiti kroz povijest”, bijesnio je Staebler, napominjući da je par posebno odbio potvrditi rezultate u Detroitu, gradu koji, kako kaže, sadrži 80 % crnačku populaciju.



Istaknuo je kako se čini da par nema sumnje u potvrđivanju rezultata iz obližnjeg grada u kojem je 95 posto bijelaca, unatoč tomu, kako kaže, da su na tom području postojala veća odstupanja između glasovanih i prebrojanih glasova, piše Daily Mail 

Komentari