NAGLO POGORŠANJE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE U BIH Samo u Sarajevu 16 novih slučajeva

Twitter

Testiranja provedena u Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata potvrdila su kako u toj zemlji svakodnevno nastavlja rasti broj novozaraženih koronavirusom, a epidemiološka situacija naglo se pogoršala i u glavnom gradu Sarajevu.

U cijeloj zemlji u četvrtak je potvrđeno 57 novih slučajeva zaraze čime je ukupni broj oboljelih od proglašenja epidemije postao veći od 2800.

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH objavio je kako su laboratoriji u tom entitetu od srijede testirali 638 uzoraka od koji je 39 bilo pozitivnih.

U Republici Srpskoj testirana su 324 uzorka a koronavirus je potvrđen u 18 slučajeva, od kojih je osam iz Banje Luke, grada u kojemu je do sada zaraza potvrđena kod više od 600 osoba što je gotovo četvrtina od ukupnog broja u cijeloj državi.



Do naglog rasta broja zaraženih došlo je u Sarajevu gdje je od srijede potvrđeno 16 novih slučajeva što je istodobno najveći broj novozaraženih u jednom danu u glavnom gradu BiH još od početka epidemije u ožujku. U Sarajevu u proteklih 11 dana nije bilo ni jednog novog slučaja zaraze.

Komentari