Na put u svemir sprema se i čelnik Tesle Elon Musk i to u Bransonovoj letjelici!

The Daily Wire / Twitter

Osim britanskog milijardera Richarda Bransona, na put u svemir sprema se i čelnik Tesle Elon Musk, vlasnik suparničke istraživačke tvrtke SpaceX. On je kupio kartu za putovanje u svemir i to upravo u Bransonovoj letjelici! 

Prvi se u svemir sprema Branson koji bi trebao u nedjelju poletjeti i to u letjelici kompanije Virgin Galactic, s punom posadom. Kako piše The Sunday Times, a prenosi agencija dpa, on će letjeti do ruba svemira iz Novog Meksika.

Čelnik Tesle Elon Musk kupio je kartu za putovanje u svemir u letjelici svog rivala britanskog milijardera Richarda Bransona, tvrdi Sunday Times, prenosi dpa.

Musk je platio 10 tisuća dolara depozita kako bi osigurao mjesto, a datum putovanja nije naveden.



Branson je potvrdio tu informaciju u intervjuu za The Sunday Times, dodavši da bi mogao uzvratiti kupnjom karte na putovanju SpaceX-a

“Elon je prijatelj i možda jednoga dana otputujem s jednim od njegovih svemirskih brodova”, rekao je.

U sklopu svemirske utrke milijardera, SpaceX je lansirao desetke raketa, uključujući letove s ljudskom posadom, ali sam Musk još nije letio ni na jednoj.

Turisti će plaćati 250 tisuća dolara za let u svemir

Tvrtka bi na jesen trebala organizirati svoj prvi potpuno privatni let u svemir.

Branson će postati prvi vlasnik-astronaut koji će sudjelovati u misiji, čime je pobijedio osnivača Amazona Jeffa Bezosa koji za devet dana planira putovati u svemir raketom svoje tvrtke Blue Origin.

Turisti će plaćati oko 250 tisuća dolara za let u svemir Virgin Galacticom, koji uključuje četiri minute u bestežinskom stanju.

Komentari